Press "Enter" to skip to content

Primele imagini de la parastasul organizat de Anamaria Prodan la cimitirul Bellu, în memoria mamei sale, Ionela Prodan

Astăzi, Ionela Prodan ar fi împlinit 75 de ani și fiica ei a marcat în stilul propriu această zi specială. Anamaria Prodan a pregătit un parastas impresionant pentru mama ei, chiar în cimitir, cu multe feluri de mâncare, unde se vor ospăta toți cei care au iubit-o pe regretata cântăreață de muzică populară.

Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar au pregătit o pomană cum nu s-a mai văzut până acum în România pentru regretata Ionela Prodan. Anamaria a pregătit un parastas de ziua regretatei Ionela Prodan, care azi ar fi împlinit vârsta de 75 de ani. Totul, organizat în Cimitirul Bellu.

Anamaria Prodan, pomană impresionată pentru mama ei, Ionela Prodan

Interpreta de muzică populară s-a stins din viață s-a stins din viață în 2018, iar azi, 6 octombrie, urma să împlinească 75 de ani.

Pentru pregătirile de la cimitir, Anamaria Prodan și angajații ei au ajuns la Bellu încă de la 7 dimineața. pentru că anumite preparate sunt gătite chiar la fața locului, cum ar fi ciorba de fasole.

Potrivit Fanatik.ro, Gabriela Lucuțar a instalat un panou uriaș cu fotografia Ionelei, iar după aceea toți ce prezenți s-au apucat să prepare ciorba și să pună pe mese platourile reci, tradiționale.

De la ospățul din cimitir nu lipsesc nici dulciurile exotice, cele pe care Ionela Prodan le prefera (deserturi filipineze și macarons, printre altele). Cei care vor să o omagieze pe Ionela Prodan se pot desfăta și cu un pahar de vișinată sau țuică de casă.

În jur de ora 12.00, Anamaria Prodan a ajuns la Cimitirul Bellu, îmbrăcată într-un costum verde neon. Impresara nu se poate opri din plâns, amintindu-și de mama ei. A fost însoțită de fiica ei Sarah, despre care Elena Merișoreanu spunea că va fi prezentă prin videocall. Se pare că fata stabilită în Statele Unite este prezentă fizic în acest moment încărcat de emoție.

Ce artiști cântă la pomana pregătită pentru Ionela Prodan

Anamaria Prodan a vrut ca ziua de 6 octombrie să fie una de-a dreptul memorabilă.

„Am vorbit cu doamna Elena Merișoreanu și mi-a spus că i-a chemat pe Corina Gheorghe, Ștefania Rareș, Constantin Măgureanu, Ionuț Sidău, Petrică Pană, Valeriu Arnăutu, Mărioara Man, Mărioara Lincan, Ruxandra Pitulice, Marin Cornea, Ilie Roșu și alții. Toți au confirmat că vor veni, iar Maria Cârneci așteptăm să confirme.

Va fi și cor, vom instala și o stație de sonorizare, tragem curent, am primit și aprobările necesare. Vor cânta toți câte o piesă, două în memoria Ionelei Prodan. Ionuț Sidău, cel care imită vocea artiștilor de muzică populară, va face o piesă de-ale Ionelei Prodan, ca și când ar fi ea acolo. Elena Merișoreanu va cânta Fetele mele…’, a declarat Gabriela Lucuțar pentru FANATIK.

Elena Merișoreanu a acceptat imediat invitația de a lua parte la parastasul Ionelei Prodan.

„Trebuie să o cinstim pe Ionela Prodan, să marcăm ziua ei prin cântecele ei. Ea a fost o fire veselă și Ana a zis că măcar de ziua ei să o sărbătorim așa cum merita, așa cum o făceam atunci când trăia. De fapt, ea prin cântecele ei trăiește în continuare printre noi. Eu niciodată nu am lipsit de la nicio aniversare de-ale ei’, a spus cu emoție și încântare Elena Merișoreanu.

Elena Merisoreanu i-a compus Ionelei Prodan o piesă specială

Elena Merisoreanu a compus și o melodie pentru prietena și colega ei de breaslă Ionela Prodan, pe care cei prezenți o vor asculta la parastas.

„E un mesaj care spune așa: Pământule, măi pământ, multă lume ai înghițit, lume tânără, bătrână, pe măicuța mea cea bună/ Ai luat bun, ai luat și rău, l-ai luat pe tăicuțul meu!  Că și pe tatăl ei eu l-am cunoscut bine, înainte de a-l cunoaște ea.

Tatăl ei e înmormântat acolo cu ea. La sfârșit zice așa: Dacă tânăr ai murit, pe mine cine m-o jeli?/ M-or jeli fetele mele, Doamne ce-am mai muncit pentru ele!  Că așa e, ea și-a dedicat tot restul vieții să-și ajute copiii, să le cumpere case, să le ia avere, să le dea de toate’, a mai spus Elena Merișoreanu.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page