Press "Enter" to skip to content

Primele declarații ale lui David Popovici după ce a câștigat, din nou, medalia de aur la Campionatele Europene de Natație la 100 m liber: „Al doilea cel mai rapid sprint din istorie…”

David Popovici continuă să câștige medalie după medalie! Sportivul a devenit pentru a doua oară consecutiv campion european după ce a câștigat, din nou, medalia de aur la Campionatele Europene de Natație la 100 m liber. A încheiat cursa în 46,88 secunde.

Ieri, David Popovici a cştigat medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatelor Europene de nataţie de la Belgrad, reușind astfel să își păstreze titlul european. Sportivul a încheiat proba cu timpul 46.88, al doilea timp al anului și al treilea din istorie.

David Popovici a câştigat a doua oară consecutiv titlul european la 100 m liber

David Popovici continuă să facă senzație și să țină primele pagini ale ziarelor. Sportivul a câștigat ieri medalia de aur în proba de 100 m liber de la Campionatul European de la Belgrad.

David Popovici s-a clasat pe primul loc cu timpul de 46,88 s, al doilea rezultat al anului și al treilea din istorie. Pe locul 2 s-a clasat ungurul Nador Nemeth, 47,49 s, iar pe 3 Andrej Barna, 47,66 s.

„Am încercat să plec mai tare decât în calificări și semifinale. L-am întrebat pe domnul Adi dacă ar fi o greșeală și dacă e normal să îmi fie frică. Mi-a zis să nu îmi fac griji, nu se va întâmpla nimic. Mi-a zis să încerc să plec cât de tare pot. Am plecat cât de tare am putut, am întors cu al doilea cel mai rapid sprint din istorie, așa cred. Dacă nu chiar primul. Trebuie să am mai multă încrede în mine. Eu pot! Nu mă așteptam la timpul ăsta. Nu mă gândeam la medalie. Mi-ar fi plăcut să câștig aurul, era undeva în spatele minții. Singurele obiective au fost să plec rapid, să îmi iasă elementele tehnice și să mă întorc și mai tare. Atât! Cred că anul acesta e mai bine decât anul trecut. Am fost la câteva ediții de europene. Parcă devin din ce în ce mai familiar cu formatul, cu publicul, cu totul. Mă simt din ce în ce mai bine la Europene. Se vede frumos pe hârtie că mi-am apărat titlul. Dar nu a contat niciodată cu adevărat pentru mine. E un bonus, așa îmi place să mă gândesc. E un bonus”, a declarat David Popovici, conform gsp.ro.

David Popovici va mai participa în două probe la Campionatele Europene de la Belgrad, cea de 200 metri liber și cea de ștafetă 4×100 m liber.

David Popovici nu vrea să știe câți bani câștigă lunar

Cu ceva vreme în urmă, în cadrul unui interviu, David Popovici a mărturisit că nu vrea să știe câți bani are în conturi și a spus și motivul pentru care nu este deloc interesat de situația financiară și de veniturile din sport.

”Nu ştiu dacă mă credeţi, dar este adevărat, tatăl meu poate să ateste, toţi oamenii care mă ajută pot să ateste. Eu nu vreau să ştiu câţi bani fac. Eu nu vreau să ştiu câţi bani câştig pe lună, nu vreau să ştiu ce bonusuri primesc, ce premii câştig din înot, tocmai pentru că nu vreau să mă influenţeze. Nu ştiu, odată ce voi şti asta poate mi s-ar urca la cap, poate m-ar face să mă schimb în vreun fel. Tocmai de asta aleg să nu ştiu, dar am oameni de încredere care se ocupă de asta şi pentru că de curând sunt adult şi am crescut va trebui la un moment dat să mă ocupă şi eu de asta. Dar o iau pas cu pas şi încerc să nu fug de responsabilitatea asta prea mult, pentru că în curând voi fi nevoit să ştiu şi să-mi văd de viaţa de adult”, declara David Popovici cu ceva vreme în urmă.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page