Press "Enter" to skip to content

Președintele rus Vladimir Putin afirmă că gazele vor putea fi achitate doar în ruble. Plata va începe de vineri, altfel contractele vor fi reziliate

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin a informat că a semnat un decret prin care obligă țările care achiziționează gaz rusesc să îl achite în ruble, începând de vineri, 1 aprilie. În cazul în care plata nu va fi efectuată în această monedă, contractele vor fi reziliate, notează Reuters.

„Pentru a putea cumpăra gaze naturale rusești, atunci clienții străini vor trebui să deschidă un cont în ruble la bănci rusești și să facă plățile din aceste

„Dacă plățile nu vor fi făcute în acest fel, atunci noi vom considera aceasta o incapacitate de plată din partea clienților, cu toate consecințele de rigoare. Nimeni nu ne dă nouă nimic pe gratis și nici noi nu avem de gând să facem acte de caritate – prin urmare acele contracte vor fi reziliate”, a mai afirmat dictatorul rus.

Putin: ,,Schimbarea este menită să întărească suveranitatea Rusiei”  

Hotărârea liderului de la Kremlin de a obliga clienții străini să achite valoare consumabilelor în ruble este menită să permită Federației Ruse să ocolească sancțiunile occidentale fără precedent, impuse după ce armata lui Putin a invadat Ucraina.

Țările occidentale au respins, anterior, această decizie, spunând că cererea că plățile să fie efectuate în ruble reprezintă încălcări ale contractele existente, care prevăd plăți în euro și dolari.

Dictatorul rus a afirmat că schimbarea este menită să „întărească suveranitatea” Rusiei. Rusia furnizează o treime din gazul folosit în Europa.

Război în Ucraina, ziua 36. Nu este momentul pentru încetarea focului în Ucraina, i-a transmis Putin premierului italian, Mario Draghi

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, i-a transmis premierului italian, Mario Draghi, că situaţia din Ucraina nu a ajuns la cel mai avansat stadiu pentru a fi hotărâtă o încetare a focului.

Mario Draghi, prim-ministrul din Italia, a mai declarat că Vladimir Putin i-a transmis că actualele contracte de gaze au rămas în vigoare şi că firmele europene vor continua să achite livăririle în euro şi dolari.

”Din ce am înţeles, dar s-ar putea să greşesc, conversia plăţii… reprezintă o chestiune internă a Federaţiei Ruse”,  a transmis Mario Draghi.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page