Press "Enter" to skip to content

Povestea tragică a moldovencei vorbitoare de 6 limbi străine care a murit săracă și a fost înmormântată fără preot, în Italia

Povestea unei moldovence care a murit în Italia a atras atenția presei italiene care a făcut un reportaj despre aceasta.

Viorica, o moldoveancă de 45 de ani, este descrisă ca fiind o femeie frumoasă, cu facultate și vorbitoare a șase limbi străini, dar chiar și așa a murit săracă într-o baracă de lemn din grădina spitalului Careggi din Florenţa.

La înmormântarea sa, din Trespiano, au fost prezente cinci persoane, dar niciun preot care să fi zis vreo rugăciune.

Jurnaliștii de la Corriere Fiorentino spun că au întâlnit-o prima dată pe Viorica pe 20 octombrie 2011. “Vin din Moldova și am pierdut tot. mi-am pierdut soțul, casa, slujba”, spunea ea atunci.

Apoi, a fost ajutată și a început să lucreze ca interpret pentru un judecător, dar problema a fost că femeia a continuat să bea, în coliba sa se găseau mereu sticle de vin, un vin ieftin, de proastă calitate, care facea mult rău organismului.

“Nu a vrut să se schimbe, banii pe care i-a câștigat i-a cheltuit pe alcool. Ar fi putut să-și refacă viața, să închirieze o casă, să își găsească dragostea, dar în adâncul sufletului său era intuneric”, scriu jurnaliștii, precizând că mulți au încercat să o convingă pe femeie să meargă să facă tratament de specialitate, dar că ea a refuzat.

După apariția articolului, ea și-a schimbat și jobul, devenind casieră și ajungând să aibă o înfățișare mult mai îngrijită.

„În sfârșit, avea o viață nouă, era fericită, așa a spus ea. Locuia într-un azil de bătrâni. Își cumpărase și mașină nouă, dar a făcut accident și a scăpat cu viață ca prin minune. A fost în spital și nu a mai mers la slujbă. Nimeni de la supermarketul la care lucra nu a mai văzut-o, niciunul dintre colegi nu știa nimic de ea. Apoi, într-o zi, a dat un telefon:

‘M-am întors să locuiesc în baracă’. Un accident a fost de ajuns pentru a aduce în prezent fantomele trecutului. S-a tuns zero și a început, iar, să bea”, mai scriu ei.

Apoi, un medic voluntar în vârstă s-a îndrăgostit de ea și a ajutat-o cu tratamentul. A primit, apoi, ajutor din partea unui preot, dar Viorica tot refuza tratamentul complet.

Un telefon a anunțat într-o zi moartea sa. A fost înmormântată într-un sicriu ieftin cumpărat de cei care o cunoșteau. La morgă au venit Marius și Adrian, doi dintre cei cu care a împărțit nopți în care beau, după cum scriu jurnaliștii italieni.

După înmormântare, jurnaliștii au mers în baraca în care locuia femeia, unde au găsit și poze de la nunta. Astfel, au ajuns și la fostul său soț, un italian care le-a povestit că părinții Vioricăi au murit când ea era mică, mama ei murind tot din cauza alcoolului.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page