Press "Enter" to skip to content

Povestea de dragoste dintre Mioara și Petre Roman. De ce au ajuns la divorț, după 34 de ani de căsnicie

Mioara Roman s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani. Povestea de dragoste dintre mama Oanei Roman și Petre Roman. De ce au ajuns cei doi la divorț, după 34 de ani de căsnicie. Nimeni nu se aștepta să se separe.

  • Detalii despre povestea de iubire dintre Mioara și Petre Roman
  • De ce au divorțat

Mioara Roman și Petre Roman, fostul prim-ministru al României, au format unul dintre cele mai longevive cupluri din lumea politică și nu numai. Căsătoria lor, întinsă pe parcursul a trei decenii, a fost privită ca un exemplu de stabilitate și dragoste în ciuda provocărilor.

Detalii despre povestea de iubire dintre Mioara și Petre Roman

Pentru Mioara Roman, fostul premier a reprezentat mai mult decât un partener de viață, el a fost iubirea vieții ei, care a maturizat-o. Cu toate că mama Oanei Roman a mai fost căsătorită înainte de Petre Roman, recunoaște că nicio altă relație nu s-a comparat cu cea alături de fostul premier.

Primul său mariaj a fost unul mai mult copilăresc, în timp ce al doilea a fost cel care i-a marcat inima pentru totdeauna.

Cu toate acestea, în anul 2007, povestea lor de dragoste s-a transformat într-un capitol dureros de despărțire. Fostul prim-ministru și Mioara Roman au decis să pună capăt căsniciei lor, iar motivul acestei separări a fost apariția unei alte femei în viața lui Petre Roman, Silvia, actuala sa soție.

Petre Roman, într-o mărturisire sinceră, a recunoscut că nu Mioara Roman este vinovată pentru destrămarea căsniciei lor, ci el însuși este cel responsabil pentru ruptură. El s-a îndrăgostit nebunește de Silvia și a hotărât să pună punct căsniciei pe care o avea alături de mama fiicei sale, chiar dacă aceasta din urmă îl iubea necondiționat și spera să își petreacă întreaga viață alături de el.

Deși erau divorțați, Mioara și Petre Roman au rămas amândoi recunoscători pentru ceea ce au trăit împreună.

Declarația lui Petre Roman, după moartea fostei sale soții

Petre Roman a făcut o declarație emoționantă, după vestea tragică a morții fostei sale soții, Mioara Roman, care a avut loc vineri dimineață. Fostul premier și-a exprimat profundul regret și admirația pentru mama Oanei Roman, descriind-o ca pe un om puternic și deosebit.

„Îmi pare foarte rău, îmi pare foarte rău că s-a dus dintre noi, dar în acelaşi timp o lungă perioadă de timp s-a luptat cu o boală grea şi a facut-o cu personalitatea pe care i-o cunosc foarte bine. Un om puternic, un om foarte inteligent, foarte pregătită, o persoană foarte cultă, a făcut mult bine în viaţa ei, a oferit sprijin oricui i-a cerut. Cred că a fost un profesor absolut remarcabil şi sunt convins că sunt foarte mulţi oameni tineri, nu numai, dar în special tineri care au deprins foarte multe lucruri de la ea şi lucruri cu care merg în viaţă mai bine, mai cu…rezultate mai bune pentru ei. Acum cred că îi e mai uşor pentru că a fost greu cât s-a luptat cu boala şi sunt sigur că Dumnezeu a venit sa o ia, s-o odihnească fiindcă merită în modul cel mai deplin”, a declarat Petre Roman.

Cu atât mai mult, Petre Roman a subliniat contribuțiile pozitive ale Mioarei Roman în viața publică și privată și a evidențiat caracterul ei altruist și intelectual.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page