Press "Enter" to skip to content

Planta care te scapă de colesterol și protejează inima. Cum trebuie să o consumi

Frunzele de măslin au o mulțime de beneficii pentru organism și te pot scăpa de mai multe probleme de sănătate. Ele se culeg de primăvara, apoi se lasă la uscat, urmând să fie preparate sub formă de tincturi, infuzii sau în combinație cu alte plante.

  • Planta care te scapă de colesterol și protejează inima
  • Cum trebuie să o consumi pentru a te bucura de beneficii

Plantele sunt folosite încă din antichitate pentru tratarea diferitelor afecțiuni. S-a demonstrat că frunzele de măslin controlează colesterolul și glicemia, ajutând la vindecarea bolilor de stomac.

Beneficii frunze de măslin

Uleiul de măsline are multe beneficii pentru organism, având grăsimi sănătoase, dar și frunzele au un rol important. Ele sunt folosite încă din cele mai vechi timpuri ca remedii naturale, mai ales în zonele mediteraneene.

Infuzia din frunze de măslin sunt folosite pentru durerile de stomac, dar și alte infecții, inimă sau ficat. Totodată, ele pot fi folosite pentru tratamentul virozelor, al gripei, infecțiile cu candida, encefalită, herpes bucal sau genital, zona zoster.

Se știe că infuziile din frunzele de măslin redau vigoarea corpului și ajută în caz de oboseală cronică, pneumonie sau tuberculoză.

Frunzele de măslin conțin numeroase săruri, precum potasiu, fier, calciu, mangan, magneziu sau vitamine, A, B1, B2, C, E. Nu trebuie să uităm nici de acizi grași și fibre. Conținutul ridicat de secoiridoidele, flavonoidele și triterpenele și au efecte antioxidante, îmbunătățind procesele de la nivelul celulelor.

Cum se folosesc frunzele de măslin

Frunzele de măslin se culeg primăvara când sunt fragede, astfel că proprietățile lor sunt concentrate. Se lasă la uscat și se macină. Se pot folosi la infuzii, extracte, tincturi sau capsule, în combinații cu alte plante.

Ele se pot combina cu scoarța de salcie și cuișoare, obținându-se capsule ce întăresc imunitatea în cazul unei răceli. Dacă se combină cu mentă, sunătoare sau valeriană se folosesc pentru digestie, având un efect calmant.

O infuzie cu frunzele de măslin susține sănătatea tractului respirator superior, menține tensiunea, colesterolul și nivelul de zahăr din sânge în limitele normale. Totodată reduce și stările febrile.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page