Press "Enter" to skip to content

Planta care se roagă pentru casă. Cum se păstrează sănătoasă și rezistentă toată iarna. Puțini știu acest truc

Planta care se roagă pentru casă. Maranta, cunoscută și sub numele de “planta care se roagă” sau “Maranta leuconeura,” este o plantă de interior populară, mai ales pentru numele ei. Însă, ea este și frumoasă, fiind aleasă și datorită frunzelor sale frumoase, decorative și a comportamentului caracteristic de închidere a frunzelor noaptea sau în timpul zilei.

Planta care se roagă pentru casă. Maranta „se roagă” în mod caracteristic atunci când se închid frunzele în timpul nopții sau în condiții de lumină slabă, preferând lumina difuză sau indirectă. Evită expunerea directă la soare puternic, deoarece frunzele sale pot suferi arsuri. Plasează-o într-un loc luminos, dar protejat de razele solare directe.

Planta care se roagă pentru casă

Maranta este o plantă iubitoare de umiditate. Pentru a recrea mediul său natural, poți folosi un umidificator sau poți pulveriza frunzele cu apă distilată sau filtrată în mod regulat. Un suport umed sub ghiveci este, de asemenea, benefic.

Planta preferă temperaturi constante în jurul a 18-24°C, așa că trebuie ținută la un loc cald. Evită schimbările bruște de temperatură și expunerea la curentul de aer rece, pentru că pot să afecteze negativ planta și chiar să se usuce. Așa că iarna trebuie să o protejezi de frig! De asemenea, udările ar trebui rărite.

Menține solul ușor umed, dar nu lăsa planta să stea în apă. Udă planta atunci când stratul superior al solului se usucă. Evită udarea excesivă, deoarece rădăcinile Marantei pot putrezi în sol prea umed.

Maranta poate fi susceptibilă la dăunători precum păduchii de plante sau acarieni. Verifică regulat planta pentru semne de dăunători și tratează problemele la primele semne. În general, îngrijirea Marantei este destul de ușoară, cu condiția să-i oferi lumină adecvată, umiditate și să ai grijă să nu o pui la o înălțime prea mare.

Planta care te ajută să dormi mai bine

Lavanda, căci despre ea vorbim, e originară din regiunile mediteraneene, și e cunoscută pentru mirosul ei plăcut și pentru că induce un somn mai odihnitor. Efectul benefic se datorează unor compuși chimici din lavandă, cum ar fi linaloolul și linalil acetatul, care au proprietăți sedative și anxiolitice naturale.

Mai mult decât atât, lavanda poate să reducă nivelul de stres și anxietate. Dacă inhalați uleiuri esențiale de lavandă vă poate da o stare de relaxare și de liniște și vă pregătește pentru somn. Lavanda poate să contribuie și la reducerea tensiunii arteriale.

Potrivit studiilor, folosirea lavandei înainte de culcare vă poate îmbunătăți calitatea somnului. Crește durata somnului profund și se reduc trezirile în miez de noapte.

Sunt mai multe trucuri cu lavandă care vă pot ajuta să dormiți mai bine:

  • Puteți să puneți uleiuri esențiale cu aromă de lavandă într-un difuzor pe care să-l porniți înainte de culcare.
  • Puneți flori uscate de lavandă într-un săculeț sub pernă. Veți simți acel miros pe tot parcursul nopții și vă va da o stare de bine.
  • E util să puneți și câteva picături de ulei esențial de lavandă în apa de baie, care vă ajută mușchii să se relaxeze și să pregătește pentru somn.
  • Cumpărați spray de pernă cu lavandă. Îl puteți pulveriza pe pernă înainte să vă culcați sau pe lenjeria de pat.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page