Press "Enter" to skip to content

Pericol! Virusul pentru care nu există tratament se extinde!

Autorităţile australiene au anunţat vineri că au înregistrat un prim caz de variola maimuţei la un călător care s-a întors recent din Marea Britanie, în timp ce un caz probabil de infecţie a fost de asemenea identificat, în prezent fiind efectuate teste pentru confirmarea acestuia, informează Reuters.

Un bărbat în vârstă de 30 de ani care a sosit luni la Melbourne a fost depistat cu virusul, a declarat departamentul de sănătate al statului Victoria, în timp ce un caz probabil a fost identificat la Sydney la un bărbat care a călătorit recent în Europa.

Ambii bărbaţi au prezentat simptome compatibile clinic cu variola maimuţei după ce s-au întors în Australia, au precizat responsabili din domeniul sănătăţii.

„Doar pentru a linişti comunitatea, nu este vorba de acelaşi mecanism de răspândire ca la COVID-19 sau la gripă, unde este mai rapid”, a declarat reporterilor şefa direcţiei sanitare din New South Wales, Kerry Chant.

Primele două cazuri confirmate în Canada

Autorităţile sanitare canadiene au confirmat joi noapte primele două cazuri de variola maimuţei, ambele în oraşul Montreal, şi au precizat că alte 20 de cazuri sunt în prezent analizate, relatează EFE.

Agenţia de Sănătate Publică din Canada (PHAC) şi Ministerul Sănătăţii din Quebec au informat într-un comunicat că testele realizate de Laboratorul Naţional de Microbiologie asupra probelor prelevate de la doi pacienţi au confirmat primele două cazuri de variola maimuţei.

Este prima dată când această boală, provocată de un virus endemic din Africa centrală şi occidentală şi ale cărei cazuri izolate au fost detectate în trecut în Marea Britanie, SUA, Israel şi Singapore, este detectată şi în Canada.

PHAC a precizat că lucrează cu alte agenţii sanitare pentru a analiza noi cazuri probabile de variola maimuţei în ţară.

La rândul său, Ministerul Sănătăţii din Quebec a cifrat la 20 numărul posibil de cazuri care sunt încă cercetate de provincia canadiană.

Miercuri, autorităţile americane au detectat un prim caz de variola maimuţei la un adult rezidenţi în statul Massachusetts, ce călătorise recent la Montreal.

Joi dimineaţă, directoarea pentru sănătate publică din Montreal, Mylene Drouin, a dezvăluit că autorităţile medicale au detectat în oraşul canadian 17 posibile cazuri de variola maimuţei.

Potrivit lui Drouin, faptul că în SUA a fost diagnosticată boala la un pacient ce călătorise în Montreal a alertat autorităţile canadiene cu privire la acest caz.

Cazuri de variola maimuţei au mai fost identificate şi în alte ţări non-endemice în ultimele săptămâni, între care Marea Britanie, Italia, Portugalia, Spania, Suedia.

Variola maimuţei, o afecţiune care apare mai ales în vestul şi centrul Africii, este provocată de un virus similar cu cel care provoacă variola umană, deşi mai blând. Virusul a fost depistat pentru prima dată în Republica Democratică Congo în anii 1970. În ultimul deceniu, cazurile din Africa de Vest au crescut.

Simptomele acestei boli includ febra, durerile de cap şi erupţiile cutanate care încep pe faţă şi apoi se răspândesc pe restul corpului. Experţii au explicat că transmiterea bolii se face prin contact apropiat şi prelungit cu fluidele corporale, picături de transpiraţie, sau prin purtarea de îmbrăcăminte de la persoana contagiată.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page