Press "Enter" to skip to content

Pepenele care provoacă sete! Doctorul Ciuhodaru trage semnalul de alarmă: Cancerul din farfurie trebuie să dispară. Cum recunoşti un pepene injectat. La ce trebuie să te uiţi

Mare atenţie la acest tip de pepene care provoacă sete. Se pare că anumite lubeniţe cu semințe albe ar fi injectați cu o soluție care îi face să se coacă mai repede.

Un român spune că a cumpărat recent un pepene din piață de la producător. După ce l-a tăiat, a observat felul cum arată semințele. Mai mult, după ce a mâncat câteva felii, a început să îi fie sete, un fapt anormal dacă mănânci lubeniță.

Produsele venite din import, fructe și legume, sunt controlate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Producția internă/locală este controlată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Autoritatea Națională Fitosanitară.

Este o problema reală de sănătate publică! Se folosesc foarte multe substanțe, coloranți artificiali, precum cromatul de plumb, galben de metil, „roșu Sudan”, carburi și multe altele. Pentru creștere se folosesc nitrați. Și nu vorbim aici doar de pepeni, ci de numeroase fructe. Dacă semințele sunt albe, necoapte, este posibil ca să fie utilizată, pentru creștere forțată, o substanță folosită în SUA la struguri și kiwi, dar interzisă în Europa. Este vorba despre Forchlorfenuron.’, a punctat Ciuhodaru.

Forchlorfenuronul a fost testat și pe şoareci în SUA. La doza maximă administrată, 400 de grame per kilogram de masă corporală, a apărut alopecia/chelia. Mai mult, șoarecii au scăzut în greutate.

‘Însă problema nu este nouă. Sunt extrem de toxice aceste substanțe, mai ales pentru copii! Multe dintre ele au efecte negative, perturbatoare din punct de vedere neuro-endocrin. Ce înseamnă acest lucru? Este o substanță care poate duce la o tulburare în dezvoltarea psihosomatică a copiilor.’, a mai spus atunci Tudor Ciuhodaru.

‘Factorii perturbatori neuro-endocrini pot duce, pe termen lung, la tulburări de creștere, de dezvoltare, la infertilitate, cancer testicular, ovarian. Este o mare problemă! Recent, am mai depus alte două noi propuneri concrete la nivel european ce prevăd înființarea Rețelei Europene de Centre de Control al Calității și Conținutului alimentelor și băuturilor (nealcoolice și alcoolice) de import și locale care se desfac pe piață și sancționarea crâncenă a firmelor ce importă astfel de produse contaminate. Până când nu vom avea această Rețea de Centre de Control la nivel european, lucrurile de față vor persista.’, a precizat Ciuhodaru.

Întotdeauna marii producători vor pune pe prim plan interesul economic, dar asta nu trebuie să ducă la îmbolnăvirea oamenilor. Aceste controale de calitate ar trebui să fie în România și aleatoriu în alte două state membre. Astfel va dispărea dublul standard al produselor! Rata mare de mortalitate și incidența cancerului, mai ales în România, se leagă de ceea ce mâncăm și de dublul standard. De asemenea, trebuie și o educație în școală prin care copii să fie învățați ce și cum să mănânce.’, a declarat Ciuhodaru.

Cancerul din farfurie trebuie să dispară! 
‘Sunt o sumedenie de instituții de control plătite bine din bani publici. Prin urmare, atunci când mă duc, cel puțin într-un magazin, ar trebui să am siguranța că voi consuma un produs sigur! Eu vreau ca viața românilor să fie protejată! Cancerul din farfurie trebuie să dispară!  Mai mult, aceste firme care comercializează substanțe neconforme nu au ce să mai caute pe piață și ar trebui să primească amenzi uriașe!’, a conchis medicul și europarlamentarul Tudor Ciuhodaru.

Cum recunoşti un pepene injectat. La ce trebuie să te uiţi

Cum recunoşti un pepene injectat. Se spune că mulţi pepeni sunt recoltaţi chiar înainte să se coacă, iar chimicalele îi „ajută” să se înroşească miezul. Aşadar, când cumperi, e bine să ştii cum arată un pepene bun şi un pepene injectat.

Pepenii care nu au fost injectaţi mai au printre seminţe şi unele albe, necoapte cum le spunem noi, dar asta nu înseamnă că i-am injectat cu ceva, pur şi simplu acea sămânţă este sterilă, stearpă. Mai rămân în pepene câteva seminţe care nu au timp suficient să se coacă”, a afirmat  Daniela Iancu, producător de pepeni din localitatea Dăbuleni, potrivit Bzi.ro.

Ca să fii convins că pepenele este într-adevăr natural, încearcă următorul truc: Amestecă o lingură de oţet cu un pahar de apă. Pune o bucată de miez de harbuz în acea apă. Dacă lichidul se colorează repede, înseamnă că şi miezul a fost injectat cu colorant. În schimb, când apa nu-şi schimbă culoarea ori devine uşor tulbure, pepenele nu conţine coloranţi chimici.

Dacă vrei să mănânci un pepene dulce, el trebuie să fie bine copt. Pentru a nu da greş, încearcă săp faci testul dopului înainte să cumperi. Decupează o bucăţică din pepene. Astfel poţi vedea cum arată miezul în interior şi poţi să şi-l guşti; pepenele cu pată cât mai galbenă înseamnă că e copt; coaja trebuie să fie tare şi fermă.

Coaja moale ori uşor zbârcită e semn că acel pepene a fost recoltat de mult timp şi e mai bine să nu-l cumperi. Dacă petele galbene de pe harbuz au mici defecte, nu evita fructul. Înseamnă că floarea acelui harbuz a fost polenizată de albine de mai multe ori şi, cu siguranţă, este foarte dulce.

Cum ar trebui consumat pepenele roșu ca să nu-și piardă beneficiile. Greșeala pe care o fac majoritatea românilor

Totuși, există anumite greșeli pe care dacă le facem ar putea da un disconfort digestiv. Asta fiindcă nu se ține cont de unele reguli când vine vorba de consumul lui.

Dacă ești mare fan al pepenelui și vrei să beneficiezi din plin de proprietățile sale, ar trebui să știi cum se consumă acest fruct. Un prim lucru pe care ar trebui să îl faci ar fi să consumi pepenele roșu pe stomacul gol și nu după masă, cum fac majoritatea românilor. Dacă mănânci acest fruct ca pe desert el va fermenta în stomac și va îngreuna digestia. Vei simți, de asemenea, o senzație de balonare și de disconfort abdominal.

Potrivit specialiștilor, ar trebui să consumi pepenele roșu cu cel puțin o jumătate de oră după masă sau pe stomacul gol. Nu ar trebui mâncat cu pâine, așa cum se obișnuiește, fiindcă acest lucru îți poate produce balonare, diaree și flatulență.

Mai mult, experții nu recomandă nici consumul pepenelui roșu înainte de culcare fiindcă are un conținut mare de zahăr ce îl va face să fermenteze în stomac. Așadar, persoanele care suferă de colon iritabil nu ar trebui să consume sub nicio formă acest fruct înainte de culcare.

Poți să consumi pepenele roșu tăiat în felii sau cuburi sau îl poți folosi pentru a îndulci salatele de fructe. Chiar și coaja poate fi folosită pentru a face o dulceață foarte bună.

Cui e recomandat în mod special pepenele roșu

Bogat în vitamina A, B6 şi C, având un conţinut de apă de 95%, pepenele roşu este o reală binefacere pentru sănătate. Cu toate că este considerat o multivitamină, acesta nu este recomandat oricui.

“Dacă suferiţi de probleme renale şi biliare, boli cardiovasculare, reumatism, constipaţie, acnee, boli de piele, consumul de pepeni roşii poate atenua sau chiar vindeca aceste afecţiuni. Puteţi mânca, de asemenea, mult pepene rosu, dacă doriţi să pierdeţi în greutate. Dieta cu pepene roşu urmată timp de 2 săptămâni ajută la detoxifierea organismului datorită efectului diuretic excelent”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie.

Dieta cu pepene verde este indicată în cazul mai multor afecţiuni: psoriazis, artrită, ateroscleroză, gută, osteorporoză, boli cardiovasculare, nefrită(inflamaţia rinichilor), boli hepatice şi obezitate. Fructul, datorită excelentelor sale calităţi, contribuie la reglarea echilibrului acido-bazic, reduce colesterolul, este un puternic diuretic, ajutând la curăţarea rinichilor, previne formarea pietrelor la vezică urinară, rinichi şi vezica biliară. De asemenea, în caz de anemie se recomandă consumarea pepenelui verde, pulpă sau suc.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page