Press "Enter" to skip to content

Pensii și salarii mai mari pentru români! Cât ar trebui să devină salariul minim pe economie de la 1 ianuarie

PSD se pregătește de lansarea unui nou pachet social pentru categoriile vulnerabile și de măsuri pentru creșterea pensiilor și a salariilor. Măsurile ar urma să fie anunțate după ședințele pe care social-democrații le au programate la mare, săptămâna viitoare. Iar potrivit unor surse, salariul minim pe economie ar urma să fie majorat de la 1 ianuarie 2023 la 2.850 sau chiar 3.000 de lei. De asemenea, pensia ar putea sa fie indexată cu rata inflației, adică aproximativ 15%.

PSD pregătește lansarea unui nou pachet social, măsurile urmând să fie anunțate săptămâna viitoare, la mare, atunci când social-democrații vor avea o serie de ședințe. Zilele acestea, conducerea PSD discută cu miniștrii partidului despre creșterea pensiilor și a salariilor. În privința salariilor, s-a discutat despre creșterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie. Potrivit unor surse, sunt două variante: să crească de la 2.550 de lei până la 2.850 de lei sau la 3.000 de lei. 

Acestea sunt variantele expuse în cadrul întâlnirilor dintre conducerea PSD cu ministrul Muncii si al Finanțelor. Nu s-a luat decizia încă dacă salariul va crește dintr-odată sau în doua etape.

S-a discutat, de asemenea, și despre creșterea pensiei de la 1 ianuarie. Dacă să fie indexare cu rata inflației, sau mai mult sau mai puțin de atât. Rata inflației este 15%, Marcel Ciolacu spunând mereu că pensiile vor fi indexate cu rata inflației. 

Ministerul Muncii a rămas să vină cu propuneri, iar ministrul de Finanțe va trebui să calculeze impactul și dacă bugetul va permite aceste creșteri.

De asemenea, s-a discutat si dacă voucherele sociale să mai fie acordate de la anul sau să rămână doar majorarea pensiilor. PSD vrea să lanseze un nou pachet social la ședințele de la mare de săptămâna viitoare, înainte de începerea unei noi sesiuni parlamentare. 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page