Press "Enter" to skip to content

Pensia rușinoasă încasată de Florin Piersic. Cât ia în mână, de fapt, după 65 de ani de muncă

Ce pensie are celebrul Florin Piersic după 65 de ani de muncă? Care este indemnizația din partea statului din care trebuie să se descurce cunoscutul actor? Fanii vedetei au fost surprinși de ce au aflat.

Cce pensie are Florin Piersic?

E unul din cei mai importanți actori ai României, are o carieră fulminantă, e recunoscut de oricine și de ani de zile continuăm să-l vedem pe scenă. Cu toate că are 84 de ani, își găsește în continuare energia și pozitivitatea cu care să aducă zâmbete pe buzele oamenilor.

Mulți s-au întrebat cum se descurcă din punct de vedere financiar la această vârstă și după anii îndelungi de activitate. Conform analizei făcute de jurnalista Loredana Ștefu, la Antena 3, artistul încasează de la stat o pensie în valoare de 2.000 de lei la care se adaugă o îndemnizație lunară de la Uniunea Teatrala în valoare de 2.700 de lei, în total 4.700 de lei.

De exemplu, actualul director al Teatrului Național din București primește o pensie de 2.600 de lei și un salariu de peste 5.100 de lei, conform okmagazine.ro. De asemenea, în rândul plăților mari iese în evidență și celebrul Alexandru Arșinel, care e categoric în fruntea listei cu un venit de 7.000 de lei. Actorul are 4.000 de lei pensie de la stat, alături de pensia de revoluțonar care ajunge la peste 3.000 de lei.

  • „Un prost într-o lume de oameni obişnuiţi, care nicio­da­tă n-o să înţeleagă tinereţea asta”

„Dacă înţeleg eu bine, vreţi să aflaţi dacă deţin vreun secret al tinereţii veşnice. Dacă aş şti, dacă l-aş cunoaşte, vi l-aş spu­ne şi atunci n-ar mai fi… secret. Eu încă mai cred, continui să cred în Moş Crăciun, adu­că­tor de daruri, în zânele fermecătoare şi bune.

Vră­jeala asta, chestia asta, cu tinereţea veşnică – îmi pare rău că trebuie să o spun, poate ajunge… un bles­­tem. Încet-încet, rând pe rând, s-ar duce cei dragi şi ai rămâne tu singur, ferească Dumnezeu, ca un prost într-o lume de oameni obişnuiţi, care nicio­da­tă n-o să înţeleagă tinereţea asta, a ta, fără sfârşit”, a mărturisit Florin Piersic pentru Formula As.

„Sportul meu preferat e viața”

„Am mai spus asta: sportul meu preferat este viaţa! Şi mă antrenez în fiecare zi, ca dovadă că am ajuns la optzeci şi trei de ani şi continui să trăiesc, să încerc să mai conjug verbe la viitor. Nu cred că a sosit momentul să trag o linie, făcând bi­lanţul pentru o trecere în revistă, căruntă, înţeleap­tă şi plină de realizări nemaipomenite. Mi-a plăcut şi-mi place viaţa în mişcare, colorată, originală, neaşteptată, puternică. Dar fără excese. Recunosc, am făcut de multe ori mai multe lucruri deodată şi n-am trăit niciodată cu încetinitorul! Mor de râs când mulţi îmi spun că m-am păstrat mereu tânăr, de parcă aş fi un produs la conservă, cu termen de expirare. Ca să-l citez pe un favorit al meu, ex­cep­ţional scriitor, minunat om, Geo Bogza, „Tine­re­ţea este o noţiune, biologia, un adevăr. Ele îm­pre­ună dau dimensiunea existenţei”
Florin Piersic

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page