Press "Enter" to skip to content

Pe data de 25 ianuarie 2013, românca Florentina Nițescu a fost dată dispărută, după o ceartă cu iubitul italian. Ce s-a întâmplat acum, după 10 ani de căutări

O româncă stabilită în Italia a dispărut acum zece ani în Albareto, Parma, după o ceartă cu partenerul ei italian, iar de atunci nu a mai fost văzută.

Florentina Nițescu a dispărut pe 25 ianuarie 2013 după ce s-a certat cu partenerul ei, Paolo Devincenzi. Femeia a plecat de acasă și nu s-a mai întors niciodată, lăsând în urmă o fetiță de numai doi ani.

Nimeni nu mai știe nimic despre Florentina de atunci, deși familia sa a făcut eforturi aproape supraomenești pentru a o găsi. Femeia, în vârstă de 33 de ani la acea dată, a plecat de acasă după ce s-a certat cu iubitul său și nu a mai fost văzută de nimeni de atunci.

Paolo Devincenzi, proprietarul unei societăți de pompe funebre, italianul cu care Florentina avea o fetiță de 2 ani, a fost multă vreme suspectat de crimă și ascunderea unui cadavru, însă toate acuzațiile împotriva lui au fost retrase în 2018 din lipsă de probe, notează rotalianul.com.

La momentul dispariției, declarația oferită de bărbat anchetatorilor nu ar fi fost credibilă. Devincenzi a spus că s-a certat cu mama fiicei sale după ce femeia primise un apel pe telefon și vorbise în limba română.

Bărbatul a dat-o dispărută abia pe 31 ianuarie, la aproape o săptămână de la plecarea Florentinei. El le-a declarat ulterior judecătorilor că a sperat că femeia se va întoarce acasă

În ianuarie 2013, el a cumpărat în jur de 753 de litri de combustibil, folosind cinci carduri deținute de o firmă unde lucra un prieten. Potrivit instanței, Devincenzi a achiziționat combustibilul în perioada 24 – 27 ianuarie 2013, perioada dispariției partenerei sale, mai notează sursa citată.

Italianul nu a dat niciodată răspunsuri clare

Cu privire la utilizarea celor 753 de litri de combustibil anchetatorii nu au primit niciodată răspunsuri clare din partea italianului. Când în 2016 a fost cercetat pentru folosirea ilegală a acelor carduri, bărbatul s-a folosit de dreptul de a nu răspunde.

Autoritățile din Italia au decis în 2018 să renunțe la acuzațiile împotriva lui Paolo Devincenzi pentru că nu aveau nici un cadavru și nici probe pentru a-l condamna.

În pofida unor căutări intense, femeia nu a fost găsită nici până în prezent.

La fix zece ani de când Florentina a fost văzută pentru ultima dată, cazul său a fost relatat din nou de emisiunea „Chi l’ha visto?” de pe Rai 3.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page