Press "Enter" to skip to content

Părintele Ilarion Argatu, profeţie cutremurătoare despre invadarea României: „Am ‘văzut’ până în Rusia, am întâlnit maximum şapte persoane. Locurile erau arse şi clădirile dărâmate”

Părintele Ilarion Argatu a fost unul dintre marii duhovnici români, mult iubit de credincioşi. Oamenii alergau la el pentru o vorbă bună şi pentru a primi învăţături de folos. Duhovnicul este, însă, şi autorul unor profeţii care s-au adeverit peste vremuri, unele dintre ele făcând referire chiar la situaţia actuală.

Părintele Ilarion Argatu a făcut nenumărate profeţii legate de soarta poporului român, iar într-una dintre aceste profeţii spunea că vede Bucureștiul sub dărâmături, un oraş plin de maşini luxoase, dar în care nu exista nici măcar un om.

Părintele a spus, de asemenea, că i s-a mai arătat distanţa dintre Galaţi şi nordul Moldovei, distanţă pe care a „văzut” doar șapte persoane. Duhovnicul a adăugat că acelaşi număr de persoane l-a văzut pe distanţa până în Rusia, iar în această ţară i s-au arătat locuri arse şi clădiri dărâmate ca la cutremur.

Părintele Ilarion Argatu, profeţie cutremurătoare despre soarta României

Am văzut o jumătate de Bucureşti sub dărâmături şi jumătate în picioare, dar pustiu şi gol, fără oameni. Pe străzi erau maşini de tot felul, care de care mai frumoase, mai luxoase, dar fără oameni. Puteai să-ţi alegi pe care voiai. Nimeni nu era şi nimănui nu-i trebuiau. Am văzut oraşe şi sate pustii, câmpii verzi dar pustii. Am intrat într-o casă, să mă dumiresc, dacă este cineva acasă. Nimeni.

Pe aragaz, încă mai fierbea ceaunul cu mămăliguţă, masa era aranjată. Jos lângă aragaz un şorţ şi haine femeieşti, semn că a prins-o moartea pe gospodină făcând mâncare, iar pe scaune şi spătar haine bărbăteşti şi femeieşti, semn că stăteau la masă. M-am mirat şi eram stupefiat de acea linişte ca de mormânt şi de acel pustiu.

Începând de la Galaţi şi până în nordul Moldovei, nu ştiu dacă am întâlnit vreo şapte oameni de toţi, aşa de rari şi de departe erau unii de alţii, poate la sute de kilometri. Toţi erau îmbrăcaţi în haine albe, semn că numai atâţi drepţi s-au mai găsit printre oameni când s-a produs cataclismul. Am văzut până în Rusia. Până la Moscova, nu ştiu dacă or fi fost 7 oameni pe care i-am întâlnit şi aceia erau îmbrăcaţi în haine albe. Pe aici locurile erau arse, de parcă ar fi dat cineva foc la munţi şi la câmpii şi clădiri dărâmate ca la cutremur”, povestea părintele Argatu.

Cine a fost părintele Ilarion Argatu

Părintele Ilarion s-a născut pe 2 august 1913, în localitatea suceveană Valea Glodului și a trecut la cele veşnice în data de 11 mai 1999, fiind îngropat la Mânăstirea Cernica. În anul 2006, la șapte ani de la adormirea lui în Domnul, trupul părintelui a fost scos şi înmormântat în Biserica din Boroaia. Acesta era întreg și neputrezit.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page