Press "Enter" to skip to content

PĂNÂ LA LACRIMI. Primărița din Makariv a fost omorâtă alături de soțul și de fiul ei. Ce au făcut rușii cu ei…

Primărița din Makariv a fost omorâtă alături de soțul și de fiul ei, potrivit Associated Press.

Printre primele victime ale localităților ocupate până acum de ruși au fost aleșii locali și familiile lor.

Irina Vereșciuk, vicepremierul ucrainean: ”În prezent, 11 primari ai unor districte din Kiev, Herson, Nikolaiev și din regiunea Donețk se află în captivitate în Rusia. Am informat Comitetul Internațional al Crucii Roșii, ONU și alte organizații în legătură cu acest lucru. ”

Într-o comună din Makariv, primărița a fost omorâtă împreună cu soțul și fiul ei.

Bărbat: „Acesta este primărița noastră Olga Patrivna, soțul ei Igor Vasylevich și fiul Sasha, sunt localnicii noștri, care au fost răpiți din sat pe 23 martie.”

Luptele dure par să se fi mutat în sudul țării

Odesa, port la Marea Neagră, a fost zguduit de mai multe explozii, duminică.

Locuitor: „Locuiesc în acea clădire, la etajul 8. Azi dimineaţă, în jurul orei 6, Rusia a lansat un atac asupra oraşului, iar această bucată de piatră a ajuns până în casa mea.”

Nu au fost victime, dar ministerul rus al Apărării a confimat că trupele sale au distrus o rafinărie și trei depozite de combustibil cu rachete maritime și aeriene de înaltă precizie.

Moscova susţine că depozitele atacate erau folosite de ucraineni pentru a-și aproviziona trupele din apropierea orașului Nikolaev. Şi acolo au fost bombardamente.

„Forțele ruse au atacat cel mai mare port al Ucrainei în încercarea de a o izola de Marea Neagră și de a crea un coridor terestru între Crimeea anexată și zonele controlate de separatiști”, spun serviciile de informaţii britanice.

7 morți, în Herson

Bombardamente au avut loc ieri și la Harkov, cel mai mare oraş din nord-estul Ucrainei. 7 persoane au fost ucise şi 34 au fost rănite, printre care și 3 copiii, după ce rușii au bombardat mai multe clădiri rezidenţiale. Dar, ucrainenii au avut și câteva victorii. Duminică, au recâștigat controlul asupra orașului Pripyat, de lângă Cernobil, marcând momentul cu poza unui soldat care ţine mândru în mână steagul naţional în fața centralei nucleare.

Yuriy Fomichov, primarul oraşului Slavutîci: „În acest moment, la centrala de la Cernobîl nivelul de radiații nu depășește limitele normale, dar cât au stat pe teritoriul respectiv şi au condus echipamente grele, ruşii au ridicat praful din zonă în aer, pe care apoi l-au tot respirat. Printre noi circulă o vorbă: „ocupanţii au plecat de la Cernobîl, dar Cernobîlul nu va ieşi vreodată din ei.”

18.000 de soldați ruși au fost uciși de la declanșarea războiului, spune armata ucraineană, în timp ce Kremlinul nu a mai dat un bilanţ de pe 25 martie, când anunţa de 3 ori mai puţine victime decât susţinea Kievul.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page