Press "Enter" to skip to content

ONU a anunțat revenirea fenomenului El Nino în lume, după șapte ani! Când va ajunge în România: ”Va crește considerabil”

Organizația Națiunilor Unite (ONU) a transmis un anunț îngrijorător! După șapte ani de absență, fenomenul extrem ”El Nino” revine în aproape toate zonele din lume. Acesta va aduce temperaturi extreme, care vor afecta toată lumea. Iată când este posibil să ajungă și în România.

  • Fenomenul El Nino revine în România
  • Ce efecte va avea asupra climei din țara noastră

După valul de căldură și fenomenele extreme din România, reprezentanții ONU au revenit cu un nou anunț, care vizează toate regiunile din lume. După șapte ani, în care oamenii aproape că au uitat de existența lui, fenomenul El Nino revine în lume, iar efectele acestuia vor fi resimțite curând, inclusiv în toată România. Mai mult, oamenii vor avea de suferit din această cauză.

ONU a anunțat că El Nino se întoarce în lume și în România

Fenomenul El Nino presupune schimbarea drastică a climei dintr-o țară și prezența unor fenomene extreme, cum ar fi temperaturi mult mai mari decât cele normale, ca urmare a creșterii temperaturii de la nivelul mării. Astfel, aceasta poate să fie o veste dezamăgitoare pentru cei care așteptau ca temperaturile din România să mai scadă.

Reprezentanții ONU au anunțat că în lume se vor înregistra temperaturi care vor depăși recordul înregistrat până acum, astfel că miliarde de oameni vor fi afectați. Căldura extremă va ajunge atât în toate părțile lumii, cât și la nivelul Oceanului Pacific, acolo unde se produce, de fapt. Fenomenul El Nino va ajunge și în România ân următoarele câteva luni și rămâne de văzut cât de grave vor fi efectele sale asupra țării noastre.

”Apariția fenomenului El Niño va crește considerabil probabilitatea de a depăși recordurile de temperatură și de a declanșa mai multă căldură extremă în multe părți ale lumii și în ocean”, a anunțat Petteri Taalas, secretarul general OMM, conform Antena 3 CNN.

Când s-a înregistrat cea mai călduroasă zi din acest an în România

În urmă cu două săptămâni, în România s-a înregistrat cea mai călduroasă zi din an. Mai exact, pe data de 23 iunie 2023, în mai multe regiuni din țară temperaturile au explodat și s-au înregistrat inclusiv 35 de grade Celsius.

De asemenea, disconfortul termic a fost ridicat, iar indicele de temperatură-umezeală a depășit pragul critic de 80 de unități, atât în Câmpa de Vest, cât și în Câmpia Română.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page