Press "Enter" to skip to content

O nouă scumpire a carburanților, a treia de la începutul lunii martie. Cât costă litrul de benzină și motorină

Petrom, liderul pieței de distribuția a carburanților, a majorat luni dimineață prețurile pentru benzină și motorină.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București a afișat în data de 6 martie 2023 un preț al benzinei standard de 6,62 lei/litru, în timp ce litrul de motorină a ajuns la 7,29 lei.

Făcând un calcul simplu putem spune că luni dimineață Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut prețul benzinei și motorinei cu patru bani pe litru.

Majorarea prețurilor pentru benzină și motorină vine după o succesiune de creșteri de preț, la fel, de mica amploare, dar destul de dese, potrivit Economica.net. Precedenta modificare de preț a avut loc la 3 martie, când Petrom a crescut prețul motorinei cu patru bani pe litru și l-a menținut pe cel al benzinei. Cu o zi înainte însă, pe 2 martie, Petrom majorase prețul benzinei cu cinci bani pe litru, dar nu scumpise și motorina.

Așadar, în martie, au avut loc deja trei scumpiri, operate de liderul pieței după un lanț mai lung de ieftin

iri în luna februarie, urmate de o perioadă de stabilitate a prețurilor.

Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină, dintre care doar circa două treimi se produce în cele trei rafinării din țară, restul se importă. Consumul a crescut ușor anul trecut, cu circa 3%.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page