Press "Enter" to skip to content

O citești într-un minut și o reții o viață – Pildă înțeleaptă despre dragoste și despărțire

Pilda despre dragoste de mai jos este probabil cea mai frumoasă și cea mai înțeleaptă pildă. O citești într-un minut dar o vei ține minte o viață întreagă.

La marginea câmpului stăteau Iubirea și Despărțirea. Admirau un cuplu de tineri. Despărțirea îi spune Iubirii:

-Punem pariu că îi despart?

Iubirea răspunde:

-Așteaptă! Lasă-mă să fac doar o încercare, iar după aceea poți să te apropii de ei oricât vrei și vom vedea dacă îi vei putea despărți.

Iubirea s-a apropiat de cei doi tineri, i-a atins, i-a privit în ochi și a văzut cum între ei s-a aprins scânteia. Iubirea s-a îndepărtat.

-Acum, e rândul tău.

-Nu, acum nu pot face nimic, a spus Despărțirea. Acum inimile lor sunt pline de iubire. Voi veni mai târziu.

Timpul a trecut iar Despărțirea s-a apropiat de casa tinerilor și a văzut o familie cu un copilaș. A sperat că dragostea a trecut și, prin urmare, Despărțirea a trecut pragul casei. Dar, privindu-i în ochi, a văzut Recunoștința.

Astfel, Despărțirea a plecat, gândindu-se că se va întoarce mai târziu.

A lăsat să mai treacă un timp după care a început din nou să dea târcoale casei. A sperat că măcar de data aceasta îi va putea despărți, pentru că Iubirea și Recunoștința ar fi trebuit să plece demult din inimile lor. Despărțirea s-a uitat în ochii lor și a văzut Respectul și Înțelegerea.

-Voi veni mai târziu, s-a gândit Despărțirea.

A mai trecut ceva timp și Despărțirea a venit din nou la casa lor. Copii erau deja adulți, tatăl avea părul cărunt și le explica ceva, iar soția gătea în bucătărie.

De această dată, în ochii lor domnea Încrederea, astfel că Despărțiea a plecat dezamăgită.

După ceva timp, a revenit în casa lor și a găsit o femeie bătrână care se juca cu nepoții ei. Femeia și-a zis: „Cred că a venit și timpul meu.” În momentul în care Despărțirea a încercat să privească în ochii femeii, aceasta s-a ridicat și a ieșit din casă.

Despărțirea a plecat după ea și, într-un târziu, au ajuns amândoi la mormântul soțului.

-Se pare că am întârziat. Timpul a făcut munca pentru mine, s-a gândit Despărțirea.

A privit în ochii înlăcrimați ai femeii și a văzut în ei Amintirea. Amintirea despre DragosteRecunoștințăRespectÎnțelegere și Încredere.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page