Press "Enter" to skip to content

Nu mai spăla niciodată rufele la această temperatură. Consumul de curent este uriaș. Vei plăti dublu la factură

Orice gospodină vrea ca rufele pe care le spală să fie cât mai frumoase, iar multe apelează în ideea asta la un program al mașinii de spălat care face ca aparatul electrocasnic să consume dublu. Pentru o factură mai mică la energia electrică nu mai spăla niciodată rufele la această temperatură. Consumul de curent este uriaș, astfel că vei plăti dublu la factură.

La ce temperatură să speli rufele astfel încât să faci o economie de 66% la factura de energie. Foarte puține gospodine știu lucrul acesta

Gospodinele care vor să facă economie la factura de energie electrică trebuie să știe că dacă spală rufele la o anumită temperatură consumul aparatului electrocasnic va fi dublu.

Mulți oameni din ziua de azi cred că spălatul la 40 de grade Celsius este secretul pentru economisirea energiei, dar nu este deloc așa. Dacă obișnuiți să vă spălați rufele la 40 de grade, ar fi bine să renunțați.

Cum faci o economie de 40% la factura de curent

Conform Energy Saving Trust, la spălarea rufelor la temperatura de 30 de grade consumul mașinii de spălat este cu aproximativ 40% mai mic pe an, comparativ cu o temperatură de 40 de grade.

Chiar dacă la prima vedere diferența dintre 30 și 40 de grade nu pare foarte mare, diferența de 10 grade Celsius influențează enorm consumul de curent electric.

Încălzirea apei cu 10 grade mai mult presupune ca mașina de spălat să folosească de două ori mai multă energie (0,3 kWh pentru 30 de grade, 0,5 kWh pentru 40 de grade).

Rufele se pot spăla și la 20 de grade Celsius

De asemenea, gospodinele trebuie să știe că rufele vor fi la fel de curate și igienizate și dacă sunt spălate la o temperatură mai scăzută.

Tehnologia actuală permite chiar și spălarea la temperaturi de până la 20 de grade, astfel că se poate face o economie mai mare, iar rezultatul va fi același.

Cum poți să faci o economie de 66% la factura de energie electrică

Setarea mașinii de spălat la 90 de grade Celsius se va face numai în cazul bolilor infecțioase sau în cazul unor nevoi speciale de igienă.

Astfel, puteți spăla la 20 de grade, ceea ce va însemna că se va putea face o economie de până la 66%, comparativ cu spălarea la temperatura de 40 de grade Celsius.

Cum scapi de germeni

Nu în ultimul rând, pentru cei care doresc să se asigure că rufele lor nu vor fi doar curate, ci și ferite de germeni, tot ce trebuie să facă este să le usuce la aer liber.

Dacă este posibil chiar la soare, care are capacitatea de a distruge diverși germeni.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page