Press "Enter" to skip to content

Ninge la munte în toiul verii! Temperaturile au scăzut azi în toată țara

Vremea extremelor în România! După ce mercurul din termometre a crescut până la peste 30 de grade, temperaturile au scăzut astăzi brusc, în toată țara, iar în zonele montane a nins ca în povești în timp ce în alte zone a plouat torențial și a dat grindină.

  • Vremea extremelor în România
  • Ninge la munte în toiul verii
  • Temperaturile au scăzut azi în toată țara

Temperaturile au scăzut astăzi în România, iar la munte a nins! În oraşul Zalău şi în alte câteva localităţi din apropiere a plouat torențial și a dat grindină.

Ninge la munte în toiul verii

Temperaturile au scăzut astăzi în toată țara, iar pe munte, la vârful Omul, a nins puternic, în timp ce, în alte zone, a plouat torențial și a dat grindină.

”Ploile se extind în jumătatea sud-estică a țării, dar averse sunt așteptate și în celelalte regiuni. În plus, scad și temperaturile.”, a explicat Diana Giurgiu, meteorolog de serviciu ANM, la Antena 3 CNN.

Potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie, în jumătatea de sud a țării cerul va fi mai mult noros și vor fi ploi care, prin acumulare, se pot duce către cantități de apă de 15-25 de litri pe metru pătrat, după cum se explică și în informarea meteorologică în vigoare până în această seară.

”Dacă vorbim de ceea ce se întâmplă din punctul de vedere al ploilor, încă de pe parcursul acestei nopți, acestea se restrâng treptat către partea de sud est a țării și scad în intensitate iar în zilele următoare își vor face apariția mai mult în zona montană și submontană, dar pe arii ceva mai restrânse, prin centru și pe partea de nord a țării. De asemenea, cu totul izolat și în rest.

Sâmbătă noaptea însă, un nou episod cu manifestări de instabilitate atmosferică își va face apariția începând din regiunile vestice iar duminică acestea vor cuprinde o bună parte din țară conform estimărilor pe care le avem în prezent”, a mai meteorologul potrivit aceleiași surse menționate anterior.

Val de caniculă în România

În urmă cu puțin timp, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut un anunț important! Pentru zilele următoare, meteorologii au anunțat temperaturi destul de ridicate. Maximele vor atinge temperaturi de aproximativ 34 de grade Celsius.

”Cu siguranță vom vorbi în continuare, la începutul lunii iulie, de disconfort termic în creștere, deoarece temperaturile ridicate asociate cu gradul mare de umezeală vor crea această stare de disconfort termic și de temperaturi resimțite cu mult mai mari”, a mărturisit Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, în cadrul unui post TV.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page