Press "Enter" to skip to content

Moneda românească care se vinde cu 100.000 de euro, în 2023! Dacă o ai acasă, te îmbogățești!

Monedele vechi pot valora o adevărată avere, iar cei care sunt pasionați de colecționarea obiectelor vechi se pot bucura de sume mari de bani de pe urma lor. Moneda de 20 de lei din aur, Polul lui Carol l, valorează în prezent aproximativ 100.000 de euro, iar aceasta a fost pusă în circulație în anul 1868.

  • Moneda care se vinde cu o sumă fabuloasă
  • Iată dacă o ai acasă!

Mai multe persoane sunt pasionate de colecționarea obiectelor vechi, iar acestea se pot bucura de sume colosale de bani dacă le vor scoate la vânzare. Banca Națională a România a estimat valoarea monedei de 20 de lei din aur la suma de 100.000 de euro, fiind cea mai scumpă de pe piață.

Moneda românească care se vinde cu 100.000 de euro

Te-ai gândit că o astfel de monedă îți poate aduce o sumă impresionantă de bani? Polul lui Carol l, moneda de 20 de lei a fost emisă pe piață în anul 1868 și a purtat efigia domnitorului român având 6,45 grame, dar și o compoziție de 90% aur și 10% cupru, astfel de monezi au fost puține deoarece au fost create doar 200.

Astăzi există destul de puține deoarece acestea nu au fost niciodată puse în circulație, ci au fost trimise spre topitoriile turcești. Moneda a făcut parte din planul lui Carol l a Imperiului Otoman prin acțiunea independentă.

Moneda de 100 lei din 1922 a ajuns să coste o avere

Cei care au acasă astfel de monezi le pot scoate la vânzare pe celebrul site OLX, acolo unde se vând cu o sumă impresionantă. Tot mai multe persoane încearcă să se îmbogățească de pe urma obiectelor vechi.

Moneda de 100 de lei lansată pe piață în anul 1922, care este gravată cu chipul domnitorului Mihai Viteazu, înfăptuitorul Micii Uniri din anul 1600 a ajuns să fie vândută pe site-ul OLX cu 13.400 €.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page