Press "Enter" to skip to content

Mioara Roman, internată într-un azil și bolnavă de Parkinson, are poprire pe pensie. Care este motivul

Mioara Roman nu se bucură de pensie la cei 83 de ani. Internată într-un azil și bolnavă de Parkinson, are poprire pe venit. Din ce motiv?

Mioara Roman nu primește pensie la cei 83 de ani, asemeni multor bătrâni.  Bolnavă de Parkinson și internată într-un azil, fosta soție a lui Petre Roman și mama Oanei Roman, în același timp, are poprire pe venitul lunar. Care este motivul?

Din ce motiv are Mioara Roman poprire pe pensie

Totul are legătură cu perioada când Mioara Roman era soție de premier (Petre Roman a fost prim-ministru în perioada 1989-1991, n.r) și locuia alături de Petre Roman într-o vilă de protocol. Concret, are de achitat restanțe pentru chirie și întreținerea imobilului. Suma este una uriașă.

Nici mai mult, nici mai puțin de 300.000 de euro are de plătit Mioara Roman către RA-APPS. Oana Roman a dezvăluit această situație, precizând că inclusiv moștenirea primită de la mătușa sa este în pericol. În prezent, sunt deschise dosare de judecată pe această temă.

”Mama are și acum poprire ½ din pensie, restanța totală fiind de 300.000 de euro. Cu privire la moștenirea primită de la mătușa mea, momentan sunt înregistrate pe rolul instanțelor de judecată mai multe dosare, unele nesoluționate definitiv, încă, dar am speranța la o soluționare favorabilă”, a declarat Oana Roman pentru playtech.ro.

Mioara Roman stă în cel mai luxos azil de bătrân din Europa de Est

Cu toate că este internată într-un centru de bătrâni, Mioara Roman se bucură de un confort de lux, potrivit altor spuse ale fiicei ei. Locația este evaluată cu cinci stele și se află în Snagov. Aici, Mioara Roman are parte și de tratamentele necesare afecțiunii sale.

Mioara Roman beneficiază de kinetoterapie și fizioterapie, care îi mai ușurează deplasarea. Până să-i găsească un astfel de centru, Oana Roman a bătut la multe uși, încât să se asigure că mama ei va avea parte de toată siguranța. Ea a dezvăluit acest lucru în timp ce comenta cazul ”azilelor groazei”, din Ilfov.

”Nu mi se pare normal că ani de zile oamenii au stat acolo și niciun aparținător nu a considerat că trebuie să se îngrijoreze de faptul că acolo se întâmplă lucruri care nu sunt în regulă (…) M-am dus și am vizitat foarte multe centre.

M-am documentat foarte bine. Mama a fost în mai multe centre, pentru că, la început, a mers doar pentru monitorizare. Apoi, a stat într-un centru din București, unde totul a fost foarte bine, doar că, la un moment dat, ea a avut nevoie de îngrijiri de kinetoterapie și fizioterapie, care nu erau în centrul în care ea era.

În luna septembrie a anului trecut, am ajuns cu ea la un centru din Snagov, care este cel mai performant și mai luxos centru de îngrijiri pentru bătrâni din Europa de Est”, a spus Oana Roman pentru Antena 3 CNN.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page