Press "Enter" to skip to content

Ministrul Apărării, anunţ de ultimă oră despre stagiul militar obligatoriu în România. Ce se întâmplă în caz de mobilizare

Vasile Dîncu a anunţat că România nu va reveni la stagiul militar obligatoriu, lucru pe care nu-l poate susţine nici economic şi nu este nici practic. Ministrul Apărării a precizat că peste tot se preferă armatele de profesionişti.

Ministrul Apărării, anunţ despre stagiul militar obligatoriu în România. Vasile Dîncu afirmă că, nici în caz de mobilizare, nu pot fi mobilizate toate persoanele între anumite vârste, dacă nu au făcut stagiul militar. „Nu poţi să negi orice participare la un conflict ca şi cetăţean al unei ţări, asta nu poţi să spui”, a afirmat şeful MApN, precizând, însă că persoanele fără pregătire militară nu vor merge pe front.

Ministrul Apărării, anunţ despre stagiul militar obligatoriu în România

„Stagiul militar obligatoriu ar însemna să fie şi un cost imens pentru noi, să ai sute de mii… Într-o generaţie de 200.000 de oameni într-un an, presupunem că avem o cohortă de 400.000, jumătate sunt bărbaţi… Nici economic nu poţi să susţii un asemenea efort”, a declarat Vasile Dîncu la Digi24.

„În niciun caz nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu. Nu este nici practic. Astăzi se merge pe armate profesioniste. Mi se pare că o parte – şi nu este propagandă, avem chiar informaţii oficiale – cea mai importantă parte a trupelor ruse care s-au împiedicat în Ucraina sunt formate din tineri fără pregătire militară. Sunt noi, au venit acum şi nu reprezintă un avantaj pentru armata rusă în acest moment”, a mai spus ministrul Apărării.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page