Press "Enter" to skip to content

Ministrul Agriculturii despre criza de cartofi. Ce trebuie să știe românii

Ministrul Agriculturii a transmis un mesaj clar pentru românii care se tem că urmează o criză de cartofi. Ca urmare a temerilor cu privire la producția de ulei, din cauza cărora mulți și-au făcut stocuri, Adrian Chesnoiu a revenit cu un mesaj menit să liniștească populația.

Ministrul Agriculturii: nu urmează o criză de cartofi

Adrian Chesnoiu a explicat că nu urmează o criză de cartofi, precizând că România produce mai mulți cartofi decât necesarul pentru populație, deci nu intră în discuție o astfel de problemă. Mai mult decât atât, Ministrul Agriculturii a dezvăluit că există o alocare bugetară de 15 milioane de lei sprijin direct către producătorii de cartofi.

Pentru prima dată în ultimii ani avem o alocare bugetară de 15 milioane de lei sprijin direct către producătorii de cartofi. România produce mai mulți cartofi decât consumă și decât ar avea nevoie în mod uzual. Singurul element care ne lipsește din acest peisaj erau depozitele de cartofi, iar pe acest aspect am venit cu un program prin care vom finanța în Planul Național Strategic viitor cu 50 de milioane de euro înființarea de depozite. Sigur, lucrurile se vor corecta în timp, a declarat Ministrul Agriculturii.

Oficialul a mai transmis că România are stocuri de legătură, precum și necesarul intern pentru principalele cereale în România. Chesnoiu a precizat că nu se impun, în acest moment, decizii care să ne asigure, la nivel național, necesarul de consum intern.

Ministrul Agriculturii despre explozia prețurilor la alimente în luna aprilie

Cu privire la informația apărută în spațiul public potrivit căreia în luna aprilie vor exploda prețurile la alimente, Ministrul Agriculturii spune că aceasta este exagerată și că acum nu există niciun factor care să indice asta.

Recoltatul începe în luna iunie-iulie și cu siguranță atunci vom vedea cam cum arată starea de vegetație a culturilor, a declarat Ministrul Muncii la Digi24.

Adrian Chesnoiu admite că pot apărea anumite fluctuații are prețurilor la alimente, dar îi sfătuiește pe români să nu fie dramatici și să nu prefigureze o criză alimentară. Amintim faptul că săptămâna trecută românii și-au făcut stocuri de ulei după ce la nivel european s-a dat un avertisment potrivit căruia din cauza războiului producția de ulei va avea de suferit, din lipsa materiei prime.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page