Press "Enter" to skip to content

Meteorologii Accuweather anunță furtună electrică în România. Când se răcește brusc, vor fi furtuni puternice

Vremea se schimbă radical în România în următoarea perioadă. De la temperaturi de peste 40 de grade Celsius ajunge, la furtuni electrice. De asemenea, temperaturile vor scădea considerabil.

Vine furtuna electrică în România

Meteorologii au anunțat că următoarea săptămână vom avea parte de temperaturi record, iar termometrele vor arăta valori de peste 40 de grade Celsius.

După această perioadă caniculară, meteorologii Accuweather anunță că vom avea parte de un fenomen inedit, începând cu a doua jumătate a lunii iulie, atunci când o furtună electrică va aduce precipitații abundente și intensificări violente ale vântului.

De asemenea, specialiștii anunță oscilații mari și bruște de temperatură, ce se vor manifesta sub forma unor furtuni electrice, manifestate prin vijelii, precipitații abundente și intensificări ale vântului.

Până pe data de 19 iulie, meteorologii au emis un cod galben de caniculă, dar după această perioadă, situația se va schimba drastic. Valorile maxime nu vor depăși 30 de grade Celsius, instabilitatea atmosferică va crește și vom avea parte de descărcări electrice, însoțite de vijelii și ploi.

În unele zone, temperaturile vor coborî până la 19 grade Celsius în timpul nopții, iar vremea se menține extrem de capricioasă cu o tendință de precipitații în data de 19 și în intervalul 22-23 iulie, când se vor forma furtuni electrice.

Val de căldură sufocantă în România

ANM a anunțat temperaturi record în cursul zilei de astăzi, în cea mai mare parte a țării. Mai multe județe se află sub atenționare de cod Galben. Valul de căldură continuă să se extindă și în perioada următoare.

„Valul de căldură se va extinde şi intensifica uşor în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală şi jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă şi disconfort termic ridicat.

Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi:, au anunțat meteorologiii.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de cod Galben și pentru ziua de astăzi, 9 iulie 2024.

„Valul de căldură va continua să se extindă şi să se intensifice în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova şi Maramureş, precum şi în sud-vestul Transilvaniei, unde va fi caniculă şi disconfort termic ridicat.

Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade şi local 38…39 de grade în regiunile sudice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, precizează ANM.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page