Press "Enter" to skip to content

Marcel Ciolacu, anunț despre măsurile sociale pentru români! Ce urmează la Guvern

Președintele Partidului Social Democrat a anunțat joi, 24 martie 2022, că a fost finalizat pachetul de măsuri sociale care ar urma să fie adoptate în contextul scumpirilor și că draftul a fost deja înaintat premierului Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu, despre măsurile sociale: decidem în coaliție care sunt măsurile potrivite

Vești bune pentru români. Președintele Marcel Ciolacu a declarat astăzi că grupurile de lucru din cadrul PSD au finalizat pachetul de măsuri sociale și că un prim draft a ajuns deja la premierul României. Potrivit spuselor sale, cel mai probabil de săptămâna viitoare vor începe dezbaterile la nivelul Guvernului cu privire la aceste măsuri menite să sprijine populația în contextul creșterii prețurilor.

Noi am finalizat, cu grupurile de lucru de la PSD, acest pachet de măsuri, un prim draft i-am înaintat şi prim-ministrului. Sunt ferm convins că luni vom începe să stăm aplicat pe aceste măsuri. După ce le convenim cu Executivul, decidem în coaliţie care sunt măsurile potrivite, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD este de părere că cel mai important este că la acest moment există o ordonanță cu un preț predictibil atât la energie electrică, cât și la gaze naturale, fapt care ajută populația să-și pregătească bugetele, atât în zona casnică, cât și în ce non-casnică.

Măsuri de plafonare a prețurilor la energie electrică și gaze

De la 1 aprilie 2022, intră în vigoare măsurile  de plafonare a prețurilor la energie electrică și gaze. Guvernul României a publicat proiectul de hotărâre privind măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică și gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023.

Potrivit documentului, pentru consumul realizat în perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, prețul final facturat de către furnizorii de energie electrică/operatorii de distribuţie de energie electrică care asigură revânzarea energiei electrice este:

a) maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este mai mic sau egal cu 100 KWh;
b) maximum 0,8 lei/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienților casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 100 kWh și 300 KWh inclusiv;
c) maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, în cazul clienţilor noncasnici.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page