Press "Enter" to skip to content

Mai scumpe decât carnea! Câți lei a ajuns 1 kg de capșuni în piețele din România

Nici fructele nu mai sunt ce au fost. Căpșunile au ajuns să coste mai mult decât carnea, însă românii nu fac rabat atunci când vine vorba de a-și satisface poftele. Cât a ajuns să coste, de fapt, 1 kg de căpșuni în piețele din România. 

Este sezonul lor, însă, în luna mai, în piețele din România un kilogram de căpșuni ajunsese să coste mai mult decât un kilogram de carne. Românii s-au obișnuit cu prețul exorbitant al trufandalelor, motiv pentru care mulți înghit în sec, dar există și categoria celor care nu se uită la bani.

Ploieștenii care au dorit să-și satisfacă pofta au scos din buzunar, în luna mai, aproximativ 45-60 de lei pentru un kilogram de căpșuni, însă, nu același lucru se poate spune și despre gospodinele care au vrut să pregătească gem sau dulceață de căpșuni. Chiar dacă prețul a mai scăzut, cei mai optimiști dintre cetățeni speră la o ieftinire și mai mare a fructelor de la tarabă.

Prețurile sunt, în continuare, destul de mari la cireșe și la căpșuni. Un kilogram de cireșe costă mai mult decât un kilogram de carne. Am dat 24 de lei/kg de carne, iar în oraș cireșele costă 26 lei/kg. În ritmul ăsta nu o să mai fac dulceață. Am văzut cireșe cu 26 de lei/kg și căpșune cu 20 de lei/kg. Sper să mai scadă prețul, pentru că în ritmul ăsta nu mai fac dulcețuri și compoturi”, a spus o gospodină, potrivit Obserbatorulph.

Iată care este prețul unui kilogram de căpșuni în majoritatea piețelor din România, în primele zile de vară. În piața Obor din București 1 kilogram de căpșuni costă 20 de lei. În piața de la Mihai Bravu și în piețele de la Gara de Sud 1 kilogram de căpșuni costă 26 de lei.

Totodată, cele mai mici prețuri se găsesc în piețele din Ploiești, acolo unde 1 kilogram de căpșuni costă 12,99 lei. La polul opus se află prețul cireșelor. Săptămâna trecută, la piața Malu Roșu din același oraș, ploieștenii scoteau din buzunar 49 de lei pentru un kilogram de cireșe din România, calitatea I. Câteva zile mai târziu, în weekendul ce tocmai a trecut, comercianții au ”umblat” la preț, iar 1 kg de cireșe a ajuns să coste 26 de lei.

Pentru cei care își doresc să guste din cireșele de Grecia, prețul unui kilogram este de 30 de lei. Iar pofticioșii care vor să se înfrupte din cireșele de la Păulești, situat la aproximativ 2 km de Ploiești, locul considerat ”raiul cireșelor de Prahova”, un kilogram se vinde cu 20 de lei. Tot acolo, căpșunile se vând cu 10 lei/kg.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page