Press "Enter" to skip to content

Locul din România unde zăpada este de 2 metri. S-a dat alertă de avalanșă

Chiar dacă în cea mai mare parte din țară iarna este deja doar o amintire, mai sunt locuri în România unde zăpadă încă măsoară nu mai puțin de doi metri! Mai mult, specialiștii au emis acum o avertizare de avalanșă de gradul trei din cinci!

Locul din România unde zăpada este de 2 metri

Așadar, avertizare de avalanșă în România! Meteorologii avertizează că este risc însemnat, de gradul trei pe o scară de la unu la cinci, de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în munţii Făgăraş, chiar în zona turistică Bâlea Lac.

La Bâlea Lac se regăsește în prezent cel mai gros strat de zăpadă măsurat la o staţie meteo din judeţ. mai exact, stratul de omăt măsoară nu mai puțin de doi metri, informează Agerpres.

Avertizare de avalanșă

Şi în masivul Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine, este tot risc însemnat de producere de avalanşe. Accesul în zona turistică Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina.

Turiştii pot merge pe Transfăgărăşan până la Bâlea Cascadă, de unde este posibil doar transportul pe cablu. Marţi, meteorologii au anunțat că vremea va fi instabilă pentru prima parte a lunii mai, cu ploi și nopți geroase, după care temperaturile vor fi cele specifice perioadei, cu valori uşor crescute în ultima săptămână din lună.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page