Press "Enter" to skip to content

Locul din România care are „magicieni ce controlează vremea”. Unde se află peștera unică în lume

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că România este plină de locuri superbe, cu povești misterioase, de care nu toată lumea știe. Ei bine, astăzi îți vom vorbi despre locul din țara noastră care are „magicieni ce controlează vremea”. Iată unde se află peștera unică în lume, dar și ce poveste interesantă are această peșteră!

  • Locul din țara noastră care are „magicieni ce controlează vremea”
  • Este o peșteră unică în lume

România are un loc unde se găsesc „magicieni ce controlează vremea”. Este o zonă unică în lume, însă nu poate fi vizitată. Iată despre ce loc din țara noastră este vorba!

Locul din România care are „magicieni ce controlează vremea”

Locul din România care are „magicieni ce controlează vremea” este Peștera Huda lui Papară din Trascău. Această peșteră se află în Munții Apuseni și este extrem de spectaculoasă, dar și destul de periculoasă și asta pentru că are denivelări în interior.

Peștera nu poate să fie vizitată de către turiști, deoarece mai mulți cercetători erau să moară în timp ce o explorau. Este o peșteră lungă, denivelată, dificilă, care are o galerie înaltă și un drum subteran extrem de lung. Peștera Huda lui Papară din Trascău are o cascadă spectaculoasă și o colonie de lilieci.

Poveștile vechi spun că în această peșteră se găsesc „magicieni ce controlează vremea”. Acești magicieni poartă numele de solomonari și sunt cei mai enigmatici din mitologia populară românească. Magicienii sunt stăpâni ai vântului și călători prin nori, însă ei trăiesc doar în povești sau prin pădurile Bucovinei, fie prin cătunele Munților Apuseni.

Intrarea în peștera unică în lume se face printr-o crăpătură foarte mare, care se înalță la 40 de metri. La intrarea în peșteră se află un lac adânc, care are aproximativ 2 metri. Acesta trebuie traversat pentru intrarea în peșteră.

Aici se găsește cea mai mare colonie de lilieci din Europa

În Peștera Huda lui Papară din Trascău se găsește cea mai mare colonie de lilieci din Europa. În anul 2008, cercetătorii declarau faptul că au descoperit în această peșteră un număr de aproximativ 84.000 de lilieci din nouă specii.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page