Press "Enter" to skip to content

Lista localităților din România unde se va face cadastru gratuit pentru populație

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 92 de unități administrativ-teritoriale (UAT), din 26 de județe.

Printre acestea se numără și comunele Bărcănești, Brazi, Fântânele, Măgureni, Poiana Câmpina și Tomșani din județul Prahova.

Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF).

În prezent, dintre cele 660 de comune care beneficiază de finanțare europeană, în 487 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a proprietăților și alte 70 au fost finalizate.

Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetăţeni, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 (POR), anunţă ANPCI într-un comunicat de presă.

”ANCPI, instituţie aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a publicat, în data de 19 mai 2023, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), anunţul cu numărul CN1055374 – Servicii de înregistrare sistematică în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor din 92 de UAT-uri, prin Programul Operaţional Regional – Proiectul major privind „Creşterea gradului de acoperire şi incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în zonele rurale din România. Procedura de achiziţie publică se desfăşoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Suprafaţa totală estimată a comunelor aferente celor 92 de loturi este de 330.705 de hectare”, se precizează în comunicat.

Procedura va fi finalizată cu încheierea unui contract multianual/lot, iar valoarea totală estimată este de 142.914.072,76 de lei (fără TVA). Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 26 iunie 2023.

https://www.ancpi.ro/pnccf/stadiu-lucrarilor.html

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page