Press "Enter" to skip to content

Joe Biden anunță că SUA vor trimite arme în Ucraina: „Ne vom asigura că au cu ce să lupte”

Președintele american Joe Biden a anunțat că Statele Unite vor continua să sprijine cu arme și umanitar Ucraina, în contextul războiului dus în țara ei.

„Ne vom asigura că Ucraina are arme să se apere împotriva invaziei forțelor ruse. Vom timite bani, mâncare și ajutoare pentru a salva viețile ucrainenilor. Vom primi refugiați ucraineni cu brațele deschise”a transmis Joe Biden pe pagina oficială de Facebook a președinției americane.

Senatul a aprobat săptămâna trecută un pachet bugetar de 1,5 trilioane de dolari solicitat de președinția americană, 13,6 miliarde de dolari din acești bani fiind destinați Ucrainei, ca sprijin militar și umanitar.

SUA: Nu vom fi implicați într-un război cu Rusia

Încă de la începutul conflictului dintre Rusia și Ucraina, în contextul în care Putin masase circa 200.000 de soldați la graniță și trimisese acolo echipament militar, Statele Unite au transmis, în mod repetat, că nu vor fi implicate într-un război cu Rusia.

Biden l-a avertizat pe Putin, înainte ca liderul de la

Kremlin să decidă invazia, că vor exista sancțiuni serioase dacă Rusia va intra în Ucraina. Sancțiunile au fost deja puse în practică și au început să afecteze grav economia rusă.

„Nu vom fi implicați într-un război cu Rusia și nici nu vom trimite soldați în Ucraina ca să ne luptăm cu Rusia. Nu știu de câte ori trebuie să vă mai spun: nu există nicio posibilitate ca președintele să trimită soldați americani în Ucraina care să lupte cu Rusia”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

ONU estimează că 5 milioane de ucraineni vor deveni refugiați

ONU estima că 5 milioane de ucraineni vor deveni refugiați în contextul războiului ruso-ucrainean.

Potrivit ultimelor cifre, circa 2,8 milioane de ucraineni și-au părăsit deja țara, după ce Vladimir Putin a decis ca armata rusă să îi invadeze.

„Cetățenii de rând ai Rusiei ar trebui să se întrebe câte vieți de ruși este dispus Putin să sacrifice pentru a-și împlini ambițiile. Dacă Rusia continuă pe calea aceasta, ar putea- potrivit estimărilor noastre- crea o nouă criză a refugiaților, cu până la cinci milioane de oameni dislocați”, declara miercuri Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul Statelor Unite la ONU.

„Decizia Rusiei de a recunoaşte aşa-zisa independenţă a regiunilor Doneţk şi Lugansk- şi urmarea- sunt încălcări ale integrităţii teritoriale şi suveranităţii Ucrainei şi incompatibile cu principiile Cartei Naţiunilor Unite”, declara secretarul general al ONU Antonio

Guterres, după ce Vladimir Putin decidea să recunoască independența regiunilor separatiste din Ucraina.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page