Press "Enter" to skip to content

Ingredientul secret pentru cel mai bun orez cu lapte

Există un ingredient care va face instant diferența de gust între un orez cu lapte normal, și unul mai special, servit doar în restaurante renumite.

Orezul cu lapte este un preparat foarte frecventat de toată lumea. Multe persoane au rămas impresionate de orezul cu lapte, servit la câte un restaurant sau pensiune din țară care are un gust aparte față de cum este cel de acasă.

Orezul cu lapte este un desert  foarte delicios, care este ușor de preparat și la care nu este nevoie de cursuri gastronomice pentru a ieși un bol de orez cu lapte.

Acest desert este preferatul copiilor, însă nici adulții nu se lasă mai prejos când vine vorba de un bol cald de orez cu lapte. Pe lângă asta, ingredientele sunt ieftine și calmează ușor toate poftele de dulce.

Ingredientul care va face o diferență extraordinară în orez cu lapte este un ingredient pe care îl are toată lumea în bucătărie și care nu trebuie să lipsească din rețetă.

Ingrediente pentru orez cu lapte

patru căni de lapte;
o cană de zahăr;
3 căni de orez;
¼ linguriță de scorțișoară/ 2 batoane de scorțișoară.

Modul de preparare

1. Pentru început, este nevoie să alegem corect orezul, pentru a avea un orez cu lapte gustos. Așadar, pentru orez cu lapte trebuie să optăm pentru varianta de orez rotund. Mai apoi, trebuie să se țină cont și de faptul că orezul trebuie fiert la început cu puțină apă. Acest lucru se face pentru ca boabele să fie mult mai moi, în acest fel dizolvând și amidonul într-o oarecare măsură.
2. După ce am pregătit toate ingredientele, laptele se pune la fiert pentru două minute, mai apoi adăugându-se ingredientul minune care va schimba gustul: scorțișoara.

3. În compoziție se pune și zahărul, amestecat foarte bine până se dizolvă. Mai apoi, se adaugă trei căni de orez.
4. Amestecul se lasă la fiert pentru încă 7 minute, amestecând în tot acest timp pentru ca orezul cu lapte să nu se lipsească de vas.

5. În final, se adaugă peste scorțișoară, apoi este gata de servit și savurat. Pofta bună!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page