Press "Enter" to skip to content

Incendiu la o rafinărie mare din Rusia, posibil atac cu dronă al Ucrainei

Un incendiu a izbucnit miercuri la rafinăria Novoşakhtinsk din Rusia, situată la doar 8 kilometri de graniţa cu Ucraina, după ce drone au fost văzute zburând deasupra uzinei, arată Reuters.

Imaginile de pe rețelele de socializare au arătat o dronă zburând spre rafinărie înainte ca o minge mare de foc și fum negru să fie observate. Agenția rusă TASS a citat o sursă oficială locală care a spus că una dintre drone s-a prăbușit peste una dintre instalațiile din rafinărie. Potrivit acesteia, drona ar fi fost ucraineană.

Reuters nu a putut verifica în mod independent rapoartele sau videoclipurile de pe rețelele de socializare. Purtătorii de cuvânt ai rafinăriei nu au putut fi contactați pentru comentarii imediate.

Serviciul local de urgență a declarat că incendiul a fost stins, a informat agenția de știri Interfax. Nimeni nu a fost rănit.

Rafinăria de la Novoşakhtinsk  este una dintre puținele construite în Rusia în ultimele decenii. A început activitatea în 2009 și are o capacitate de 7,5 milioane de tone pe an, fiind una dintre cele mai mari din zonă.

„Potrivit unei versiuni a faptelor, incendiul a fost provocat de un atac cu dronă asupra instalaţiilor tehnice ale fabricii. Fragmente din două drone au fost găsite în zona” rafinăriei, a declarat pe Telegram guvernatorul regiunii Rostov-pe-Don, Vasili Golubev.

Potrivit guvernatorului, incendiul nu a provocat victime şi a fost stins la sfârşitul dimineţii. Operaţiunile de la rafinărie vor fi suspendate până la încheierea unei anchete pentru a evalua amploarea pagubelor, a adăugat el.

Este vorba despre rafinăria Novoşahtinsk, situată la câţiva kilometri de graniţa cu regiunea separatistă Lugansk, în estul Ucrainei.

O înregistrare video postată pe reţelele sociale, a cărei autenticitate nu a putut fi verificată imediat, arată o dronă survolând o zonă industrială, cu puţin timp înainte de producerea unei explozii.

Rusia, care conduce o ofensivă militară împotriva Ucrainei de la sfârşitul lunii februarie, a acuzat în repetate rânduri forţele Kievului că au bombardat localităţi ruse situate la frontieră.

Luna trecută, guvernatorul regiunii Kursk (sud-vest) a afirmat că o persoană a murit într-un bombardament ucrainean asupra unui sat situat la graniţă. La începutul lunii aprilie, guvernatorul regiunii de frontieră Belgorod a acuzat Ucraina că a lansat un atac asupra unui depozit de combustibil folosind două elicoptere.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page