Press "Enter" to skip to content

Idee de criză, cum să-ţi încălzeşti casa doar cu lumânări, dacă nu ai căldură sau curent electric. Soluţia va fi folosită masiv în Ucraina, invenţia e a unui american VIDEO

Rușii continuă să bombardeze infrastructura critică în Ucraina, iar sâmbătă luminile s-au stins în multe centre regionale din cauza unor noi atacuri. E posibil ca la iarnă ucrainenii să trăiască fără încălzire și electricitate în anumite perioade, dar o situaţie similară s-ar putea regăşi şi în alte ţări europene.

Un încălzitor din lumânări este un dispozitiv artizanal care încălzește o cameră. A fost inventat de americanul Doyle Doss, care a construit o afacere de succes datorită lui. Tehnologia este simplă – trebuie să luați trei ghivece de lut sau ceramică, de diametre diferite, și să le conectați împreună cu un șurub lung metalic, cu șaibe filetate și piulițe.

Lumânarea va degaja căldură, va încălzi ghivecele și va înfierbânta miezul central. Procesul nu este rapid – va dura aproximativ 3-4 ore pentru ca umiditatea reziduală să se evapore. Un astfel de încălzitor este capabil să ridice temperatura aerului într-o cameră de 20 de metri pătrați cu câteva grade. Sigur, asta nu este chiar atât de mult, dar dacă utilizați mai multe dispozitive deodată efectul crește.

Pentru a crea un astfel de gadget veți avea nevoie de:

  • lumânări mari;
  • ghivece de flori din ceramică sau lut de diferite dimensiuni;
  • tijă metalică;
  • şuruburi şi piuliţe;

Un exemplu vizual de creare a unui încălzitor de lumânări de casă este prezentat în videoclipul de mai jos:

Stivuiți ghivecele unul în celălalt, glisați tija de metal și fixați-o cu șuruburi și piulițe. Trebuie să puneți un suport sub lumânări și să îl acoperiți cu structură din ghivece, astfel încât să fie suficient oxigen care să alimenteze flacăra.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page