Press "Enter" to skip to content

Guvernul a decis! De la 1 ianuarie cresc alocațiile pentru copii

Guvernul României a propus câteva modificări în ceea ce privește alocațiilor copiilor. De la 1 ianuarie 2023, acestea se vor majora cu un procent de 5,1%. Atât cei mici, cât și adolescenții vor primi mai mulți bani din partea statului.

  • Alocațiilor copiilor se majorează de la 1 ianuarie 2023
  • Salariul minim pe economie va ajunge la 3.000 de lei

Veste bună pentru toți copiii începând de la 1 ianuarie 2023. Guvernul României a decis majorarea alocațiilor. Astfel, peste trei milioane de copii și adolescenți vor primi mai mulți bani din partea statului.

Conform datelor oficiale, creșterea va fi raportată la inflația țării, adică 5,1%. De la 1 ianuarie 2022, statul oferă copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-2 ani 600 de lei. Aici se va majora cu 30 de lei, ceea ce înseamnă că părinții vor încasa 630 de lei pentru micuții lor.

„Suntem la un concurs de desene inedit care are ca temă pacea, prietenia. Guvernul României a majorat alocaţiile pentru copii şi calculele care se fac acum de către premier, de ministrul de Finanţe, de ministrul Muncii, vor dori să anunţe, de asemenea, pentru toţi copiii din România majorări ale alocaţiei pentru toţii copiii din ţară”, a anunțat Gabriela Firea la un eveniment din luna iunie.

În ceea ce îi privește pe cei cu vârsta între 2-18 ani, creșterea va fi de doar 12 lei. Tinerii care au depășit 18 ani, dar încă urmează cursurile liceale sau profesionale se vor bucura de alocație până la finalizarea studiilor. În prezent ea are valoarea de 243 de lei, iar de la 1 ianuarie 2023, va fi de 255 de lei.

Discuții despre majorarea salariul minim și a pensiilor

Guvernul României își dorește să facă mai multe schimbări de ordin economic. Prim ministrul a anunțat că lucrează la câteva pachete de majorări privind veniturile românilor.

Pe lângă alocațiile copiilor, sunt vizate pensiile dar și salariul minim pe economie. În prezent, salariul minim este de 2.550 de lei brut și se vorbește despre majorarea sa până la 3.000 de lei brut.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page