Press "Enter" to skip to content

Furnicile nu vor mai fi o problemă. Metoda prin care poți să-ți scapi casa și grădina de ele

Cum să scapi de furnici. Metoda naturală prin care le poți înlătura atât din casă, dar și din grădină, fără prea mult efort.

Dacă ai descoperit cu stupoare că balconul, casa sau grădina ți-au fost invadate de furnici și nu știi cum să scapi de ele, află că există o metodă naturală foarte eficientă. Fă asta și vei scăpa rapid de problema instectelor.

Cum să scapi de furnici. Metoda naturală care te ajută

Zilele de vară se apropie cu pași repezi și, odată cu ele, apare și o problemă des întâlnită, cea a furnicilor. Indiferent dacă stai la casă sau la bloc, vor găsi o cale să iasă din tunelurile lor- care pot avea și până la 20 de metri lungime pe sub pământ.

Nici măcar un strat gros de beton nu le poate împiedica să iasă la suprafață. Își fac loc pe la ferestre, fisuri în fundație sau pe lângă cablurile de internet sau telefonie, de exemplu. Și dacă s-a întâmplat să-ți invadeze locuința, o fac pentru că au găsit o sursă de umiditate sau materiale putrede.

În general, furnicile hibernează iarna, așa că dacă se întâmplă să le descoperi în acest anotimp, e un semn clar că te confrunți cu un cuib. Pentru a fi sigur, verifică toate suprafețele din lemn ca nu cumva să fie umede și putrezite.

Urmărește apoi încotro furnicile se îndreaptă. Te vor conduce direct către cuib. Iar acum mai rămâne doar să afli cum să scapi de furnici. Nu este deloc greu și ai nevoie de câteva lucruri care se găsesc în orice casă.

Trucurile care îndepărtează furnicile din casă

De pildă, poți stoarce niște suc de lămâie, al cărei miros este detestat de furnici, și câteva coji în locul prin care ale au intrat în casă. De altfel, mai poți pulveriza oțet alb atât pe unde pătrund, dar și pe traseul lor și desena cu cretă bariere.

Cum să scapi de furnici cu busuioc? Simplu, pune-l pe o farfurie și las-o în locurile frecventate de ele. Nu vor fi nici pe departe încântate. La fel de mult detestă și arama, așa că poți la acoperi găurile cu bănuți.

Acidul boric este o substanță care te va scăpa definitiv de furnici. Amestecă 20 de ml cu 750 de ml de apă și 250 de grame de zahăr. În câteva săptămâni, toate vor muri otrăvite și nu vei mai avea probleme cu ele.

De asemenea, poți să scapi de insecte și dacă le îneci cuibul cu apă clocotită în care ai adăugat 200 de grame de săpun negru diluat. Și un amestec din apă, alcool menajer și detergent de vase este util.

Dacă nu știai cum scapi de furnici, poți să le pui bariere din lipici sau să întinzi zaț de cafea la marginea pereților și în locurile prin care intră. O soluție din 500 de ml apă, 10 picături de ulei de lavandă și 20 de picături de mentă pipărată pulverizată în aceste spații le va fi, se asemenea, letală.

Cum scapi de furnici din grădină

Iar dacă te întrebi cum scapi de cuiburile de furnici din grădină, există soluții. De pildă, poți răsădi plante care nu le plac. Din această categorie face parte usturoiul. În zonele infestate, poți arunca un amestec obținut din 3 chili, usturoi, scorțișoară, sare, piper negru, ulei de mentă și frunze de dafin.

Mai poți să pui și coji de portocale și castraveți, deoarece furnicile fug de mirosul lor. Totodată, scapă de furnici cu ajutorul pudrei de talc amestecată cu bucăți de cretă și zaț de cafea. Și în grădina, oțetul amestecat cu apă- pulverizat pe locurile infestate este de ajutor.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page