Press "Enter" to skip to content

Fructul care are mai mult calciu decât laptele. Mulți români îl evită, fără să îi cunoască beneficiile

Tu știi care e fructul care are mai mult calciu decât laptele? Mulți români îl evită, fără să îi cunoască însă beneficiile reale.

Fructul care are mai mult calciu decât laptele este delicios. Multe persoane îl evită însă, datorită faptului că este bogat în calorii. Adevărul este însă că are o mulțime de beneficii pentru organismul nostru, dacă este consumat în cantități optime.

Fructul care are mai mult calciu decât laptele

Fructul despre care vorbim și care are numeroase beneficii pentru organism este migdala. Pentru cei care nu știu, migdalul este un pom fructifer, iar fructele sale au o formă ovală și sunt acoperite de o coajă groasă lucioasă.

În România, migdalele pot fi achiziționate sub mai multe forme. Fie decojite, fie în coajă, prăjite sau coapte. De asemenea, sunt ceva mai scumpe. Nu prețul însă ar fi problema, ci faptul că 100 de grame de migdale ar avea în jur de 500 de calorii.

În ciuda acestui lucru însă, migdalele au mai mult calciu decât laptele. Conform doc.ro, 100 de grame de migdale crude conțin 264 de mg de calciu. Asta în condițiile în care 100 de grame de lapte conțin doar 125 de mg de calciu.

Ce mai trebuie să știm despre acest fruct? Pe lângă calciu, migdalele sunt bogate în vitamina E, dar și magneziu și alți nutrienți. Iar studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat și alte beneficii interesante.

Ce beneficii oferă consumul de migdale

Spre exemplu, cercetătorii au aflat că o dietă care furnizează 20% din totalul de calorii din migdale a scăzut nivelul colesterolului LDL cu o medie de 12,4 mg/dL. De asemenea, un alt studiu a fost efectuat pe 100 de femei supraponderale.

Rezultatul a fost unul surprinzător. Cele care au consumat migdale au reușit să piardă în greutate mai mult decât persoanele care nu au inclus acest fruct în dieta lor zilnică.

Și nu doar migdalele au mai mult calciu decât laptele. Și smochinele pot fi alegerea perfectă pentru a ne asigura vitaminele necesare de care organismul nostru are nevoie.

Conform sursei citate, 100 de grame de smochine uscate conțin 162 de mg de calciu. Vorbim deci, despre o diferență semnificativă față de cantitatea pe care laptele o conține. La rândul lor, spanacul și pătrunjelul sunt bogate în calciu.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page