Press "Enter" to skip to content

FOTO | Fiul femeii de 51 de ani care a murit în timpul unui CT face acuzații grave: ”Medicul a țipat la ea, asistenta era șocată”

Fiul femeii care a murit după ce a băut o substanță de contrast necesară pentru un examen imagistic la o clinică privată din Târgoviște povestește momentele de groază prin care a trecut femeia înainte să moară. Potrivit tânărului, medicul a țipat la ea, în timp ce femeia se simțea din ce în ce mai rău.

O pacientă în vârstă de 51 de ani a murit într-o clinică privată din Târgoviște în timpul unui examen de tip computer tomograf (CT). Decesul s-a produs în urmă cu aproape o lună, după ce femeia a băut substanța de contrast necesară examenului imagistic.

Acum, fiul femeii dă vina pe medici și pe asistente pentru moartea mamei sale.

”Am văzut prin crăpătura ușii era în fund, tușea foarte foarte tare și nu a durat două secunde, a ieșit doamna doctor și a zis: sunați la ambulanță că îi este rău.

Când a intrat a doua oară a țipat la ea, i-a zis să țină capul jos, ”ți-am zis să ții capul jos”. Dup-aia și-a dat și ea seama că îi este rău și nu făcea că așa vrea ea.

Nu știu, a fost ciudat. Apoi o oră și jumătate nu a mai băgat-o nimeni în seamă, o întrebau doar dacă vrea extreveral sau apă” a povestit fiul femeii pentru Antena 3.

Tânărul povestește că angajatele de la clinică erau bulversate de cele întâmplate și când s-au văzut depășite de situație au sunat la ambulanță. Era prea târziu, însă.

Femeia era alergică la un medicament

”O oră și jumătate au resuscitat-o. Auzeam o dată la 50 de sec un aparat: se recomandă șoc, se recomandă șoc. Nu știu dacă i-au făcut test.

Ea nu se știa alergică decât la o substanță și oriunde se ducea, spunea. Nu știu care era, dar cred că era piafen.

Dar ea, oriunde se ducea, spunea nu îmi faceți d-asta, că îmi este rău. Asistenta era mai șocată decât mine, intrase în panică mai rău decât mine.

Sunt multe lucruri care lasă de bănuit. Nu știu dacă au testat-o, nu știu dacă i-au acordat primul ajutor până a venit ambulanța. Impresia mea este că nu mai avea ce să îi facă, inima era oprită” a mai adăugat tânărul.

Ambulanța a fost chemată la fața locului de către angajații clinicii, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru femeie.

”La sosire a fost găsit un pacient de sex feminin, 51 de ani, aflat în stop cardio respirator, cu manevre de resuscitare inițiate de personalul unității sanitare. Echipajul nostru era un echipaj cu medic. A efectuat manevrele de resuscitare conform protocoalelor timp de peste o oră, din păcate, fără rezultat” a explicat și dr. Dorin Maier, director medical Ambulanța Dâmbovița.

Polițiștii de la IPJ Dâmbovița au deschis un dosar penal în acest caz pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

”Cadavrul a fost preluat de lucrătorii Serviciului de Medicină Legală Dâmbovița, în vedere efectuării autopsie” a spus agentul de poliție Ivanov Ionut Catalin, delegat la Serviciul Cabinet – Relații Publice  – IPJ Dâmbovița

Femeia suferea de cancer mamar și s-a prezentat la clinica privată din Târgoviște pentru un examen CT la nivelul toracelui. Pentru acest examen este necesară ingerarea unei substanțe de contrast.

La scurt timp după ce a băut respectiva substanță, pacienta a început să se simtă rău. Aceasta s-a ridicat în fund în timpul investigației și a început să tușească și să aibă dificultăți de respirație.

Angajații clinicii au chemat imediat ambulanța, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru femeie.

Un procuror urmează să se pronunțe dacă este vorba de o culpă medicală sau nu. Oricum, famillia a anunțat că va acționa în judecată clinica în care a murit femeia. Reprezentanții clinicii nu au dorit să comenteze, pentru moment, cele întâmplate.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page