Press "Enter" to skip to content

Februarie se încheie cu temperaturi neobișnuit de ridicate, dar martie aduce ninsori.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză meteorologică actualizată în care anunță că luna februarie se va încheia cu temperaturi neobișnuit de ridicate, dar că în luna martie vom avea parte de surprize mari, cum ar fi revenirea lapoviței și a ninsorilor. Așadar, temperaturile de primăvară se vor transforma rapid în condiții de iarnă, cu ninsori și viscol în unele regiuni.

Luna februarie, luna recordurilor de temperatură

Meteorologii au confirmat că luna februarie din acest an se află în topul celor mai calde luni de când se fac observații meteorologice. Diferența de temperatură față de media multianuală este de 6,4 grade Celsius, fiind posibil ca această lună să depășească recordul din 2016, când abaterea termică a fost de 5,7 grade Celsius. Cu toate acestea, ANM avertizează că luna va încheia cu vreme caldă, dar că se așteaptă schimbări majore în luna martie.

Prognoza meteo actualizată indică ploi, ninsori și lapoviță în diverse zone ale țării. Vor fi așteptate ploi locale, în timp ce pe crestele munților se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță. Diferențele de temperatură între regiuni vor fi semnificative, cu regiunile nordice fiind mai puțin afectate de scăderile termice comparativ cu cele sudice și vestice. Ceața ar putea afecta vizibilitatea, în special pe timpul nopții și dimineții.

Schimbări rapide de temperatură și apariția precipitațiilor

În următoarele săptămâni, se preconizează că temperaturile vor rămâne ridicate, însă se vor înregistra variații de temperatură între regiuni. Chiar și după finalul lunii februarie, se așteaptă temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă. Precipitațiile vor apărea în majoritatea zonelor, mai ales în partea de sud-vest și în zona montană, unde se vor înregistra și intensificări ale vântului.

Cu toate acestea, se anticipă că luna februarie va înregistra un nou record ca fiind cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor meteorologice, cu o abatere termică pozitivă de 6,6 grade Celsius. Recordul din 2016, de 5,7 grade Celsius, cu siguranță va fi depășit în acest an. Luna martie va debuta cu temperaturi de primăvară, însă se așteaptă schimbări bruste de temperatură și posibilitatea de precipitații în diverse regiuni.

În concluzie, prognoza meteorologică pentru finalul lunii februarie și prima parte a lunii martie indică schimbări bruște de temperatură și apariția precipitațiilor în diverse zone ale țării. Este recomandat ca persoanele să fie pregătite pentru aceste schimbări și să se informeze constant despre evoluția vremii pentru a lua măsurile necesare. Fiți pregătiți pentru ninsori și viscol în următoarea perioadă!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page