Press "Enter" to skip to content

Exerciţiu de matematică simplu. Multe persoane îl rezolvă greşit

Un exercițiu simplu face furori pe Internet și pune la contribuție mintea a milioane de oameni. Mulți utilizatori s-au încumetat să răspundă, însă nu au reușit să găsească soluția, așa că te provocăm și pe tine să încerci. Uită-te la exercițiul de mai jos, gândește-te bine și trece răspunsul pe o foaie. După ce crezi că ai rezolvat problema, poți să vezi rezolvarea corectă sub poza de mai jos.

Dacă ai răspuns 1, 2 sau 12, află că ai greșit. Nu te gândi că rezolvarea este complicată, pentru că este mai simplu decât crezi. Îți mai dăm o șansă, uită-te bine la exercițiul de mai jos, poți încerca chiar să îl treci pe o foaie, apoi caută soluția sub imagine.

Ca să rezolvi acest exercițiu, nu trebuie să fii aş la matematică, ci doar să ai o logică bună. În mod normal, cifrele dintr-o operațiune matematică nu sunt scrise pe două rânduri. Este normal să vezi un exercițiu sub formă:

Însă cu siguranță nu ai văzut la școală exercițiile scrise ca în exemplu de mai jos:

Aici 13 a fost scris pe două rânduri diferite.

În matematică, cifrele sunt, de obicei, una lângă alta, însă în exercițiul nostru, am vrut să te provocăm și le-am scris pe două rânduri diferite. Te înţelegem dacă te-ai gândit la 12, pentru că cei mai mulți oameni nu văd că nu există + între numere și aleg să trateze totul ca o adunare. Dacă te gândești să treci, însă, totul pe o foaie, lucrurile ar arăta astfel:

Odată ce faci asta, vei vedea că răspunsul corect este 30. Dacă nu ai înțeles foarte bine cum funcționează această ecuație, poți urmări rezolvarea în filmulețul de mai jos.

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page