Press "Enter" to skip to content

Este alertă medicală în România! 3.000 de medicamente esențiale au dispărut din farmacii

Alertă medicală în România! Sănătatea oamenilor este pusă în pericol, după ce trei mii de medicamente esențiale pentru tratarea afecțiunilor au dispărut complet de pe piață. Oamenii sunt disperați. Ce anunț a făcut medicul Tudor Ciuhodaru.

  • Alertă medicală în România
  • 3.000 de medicamente esențiale au dispărut din farmacii

Românii sunt disperați, după ce sănătatea le-a fost pusă în pericol. Trei mii de medicamente esențiale pentru tratarea afecțiunilor au dispărut, iar acum aceștia vor o explicație.

3.000 de medicamente esențiale au dispărut din farmacii

Este revoltă la nivel european! Cele mai ieftine medicamente din farmaciile de la noi dispar. În acest moment, peste trei mii de medicamente esențiale nu se mai găsesc în farmacii.

Medicul Tudor Ciuhodaru a făcut câteva precizări în legătură cu situația cu care ne confruntăm, privind tratamentele care au dispărut de pe piață, potrivt Antena 3 CNN.

Vorbim despre o problemă de sănătate publică și de siguranță la nivel european. Din acest punct de vedere suntem pe un teren minat. În Italia, trei mii de medicamente generice, esențiale, care salvează vieți au dispărut.

Este prima dată când la nivel european nu mai există amoxicilina sau paracetamol. Din punctul meu de vedere situația este gravă și trebui tratată cu măsuri concrete. Vreau ca toți pacienții de la nivel european să beneficieze de aceste medicamente ieftine. Mi s-a părut contraproductivă propunerea de a crește taxele pentru astfel de medicamente mai ales într-o lume în care medicamentele generice sunt esențiale pentru 70% dintre afecțiuni.

Personal, am depus un demers legislativ la Comisia de Sănătate prin care ofer cinci soluții ca toți românii să beneficieze de aceste medicamente. Este extrem de important să existe un standard european de calitate în sănătate, adică o listă de medicamente esențiale care nu trebuie să lipsească niciodată la nivel european.„, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, potrivit Antena 3 CNN.

Majoritatea antibioticelor nu se vor mai cumpăra fără rețetă medicală

Cele mai recente statistici arată că țara naostră se află printre primele țări în ceea ce privește consumul de antibiotice. Mai mult decât atât, acest lucru ar aduce o mulțime de efecte negative, printre care și înmulțirea bacteriilor multirezistente.

Alexandru Rafila a precizat, în cel mai recent anunț făcut, faptul că autoritățile competențe trebuie să știe consumul real la nivel național, iar acest lucru se va face doar prin eliberarea acestora în condiții mai stricte de până acum.

Este o consecință a faptului că România este de mulți ani pe primele locuri în ceea ce privește consumul de antibiotic. Se eliberează mai greu în farmacii, se dau întotdeauna numai antibioticele de primă intenție, cu foarte mare dificultate se acceptă înlocuirea unui antibiotic decât când există evidențe clinice foarte clare.

Lucrul ăsta trebuie ținut sub control, pentru că noi suntem pe primele locuri în ceea ce privește bacteriile multirezistente, iar infecțiile asociate asistenței medicale provocate de aceste bacterii pun viețile în pericol.”, a declarat, recent, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page