Press "Enter" to skip to content

Elena Udrea rămâne în Bulgaria. Instanţa a amânat decizia privind extrădarea în România. Are de ispăşit 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute

Elena Udrea urma să afle astăzi dacă va fi sau nu extrădată în România pentru a ispăşi pedeapsa de 6 ani de închisoare primită în dosarul Gala Bute. Magistrații de la Curtea de Apel din Sofia au hotărât să amâne decizia pentru încă o săptămână.

UPDATE: Elena Udrea rămâne în Bulgaria. Magistraţii au amânat cu o săptămână decizia în ceea ce privește extrădarea acesteia. Următorul termen va fi pe data de 18 mai 2022.

Elena Udrea aşteaptă cu sufletul la gură verdictul judecătorilor bulgari care vor judeca recursul acesteia la decizia de extrădare în România. Magistrații de la Curtea de Apel din Sofia au decis ca recursul fostului ministrul al Dezvoltării şi Turismului la decizia de extrădare în România să fie discutat în data de 10 mai.

Elena Udrea a declarat în faţa judecătorilor bulgari că îi este teamă pentru viaţa ei, dacă va fi extrădată şi încarcerată în România, precizând că este o victimă a sistemului politic şi că data trecută când a fost închisă a primit ameninţări cu moartea.

„Sper că judecătorii vor auzi în ce situație mă aflu și vor lua o decizie curajoasă”, a spus fostul ministru în fața instanței din Bulgaria.

Elena Udrea a fost reţinută în data de 7 aprilie de poliţia de frontieră bulgară atunci când încerca să treacă cu automobilul în Grecia prin punctul de trecere a frontierei Kulata. Ea fusese dată în urmărire internaţională după ce ÎCCJ a condamnat-o la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.

Plecarea Elenei Udrea din România a fost legală, întrucât la momentul trecereii prin Vama Giurgiu pe numele ei nu era impuse restricţii de circulaţie, iar Curtea Supremă nu pronunţase sentinţa definitivă în dosarul Gala Bute.

Dacă magistraţii bulgari vor decide definitiv că Elena Udrea poate fi extrădată, de aducerea ei în ţară se va ocupa Ministerul de Interne de la Bucureşti.

„Procedura este una cunoscută, internaţională. În momentul în care această decizie de astăzi rămâne definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în cinci zile, Centrul internaţional de cooperare poliţienească va demara procedurile internaţionale în astfel de situaţii şi va proceda la aducerea în ţară a doamnei Udrea. Cum se va întâmpla acest lucru vor decide poliţiştii. Având în vedere distanţa foarte mică între Sofia şi Bucureşti vorbim despre posiblitatea de a fi transferată în România pe cale terestră”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Potrivit ministrului de Interne, procedurile sunt foarte clare, iar durata va fi comunicată de Poliţie, în colaborare cu partea bulgară.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page