Press "Enter" to skip to content

E mereu cu zâmbetul pe buze, dar ascunde o mare traumă. Drama lui Andi Moisescu: ”Din momentul în care a plecat nu a mai dat niciun semn…”

Născut pe 26 octombrie 1972, de Sfântul Dumitru, căsătorit cu Olivia Steer și tată a doi băieți adolescenți, Andi Moisescu pare că mănâncă optimism la micul dejun. Dar, cu toate acestea, puțini oameni știu că în spatele zâmbetului său, adesea ironic, se ascunde o dramă care l-a marcat din copilărie și pentru totdeauna.

Andi Moisescu a împlinit 51 de ani pe 26 octombrie, de Sfântul Dumitru, fiind și el pe lista personalităților născute în această zi sfântă, alături de Corina Chiriac, Cristian Chivu.

Colegii de la „Românii au telant”, show la care se filmează de zor pentru sezonul 14, i-au lăsat o urare pe pagina de Instagram a emisiunii: „Astăzi îi urăm un la mulți ani fenomen juratului Andi Moisescu. Îți dorim foarte multe bucurii, succes în descoperirile talentelor și zile pline de momente demne de un goldenbuzz”.

Andi Moisescu, despre tatăl care l-a părăsit: „La un moment dat o să-i ierţi plecarea şi o să-l uiţi de tot”

Concret, acesta a fost părăsit de tată atunci când avea numai 4 ani. Nu a avut încotro decât să se împace cu această pierdere. O vreme, a încercat să facă ceva pentru a schimba situația, dar și-a dat repede seama că, de unul singur, nu prea putea face mare lucru.

Acum ceva timp, Andi Moisescu a vorbit despre momentul în care tatăl său, de profesie regizor de film, a plecat de acasă atunci când el avea 4 ani și nu s-a mai întors niciodată.

Cu toate acestea, Andi nu i-a purtat niciodată dușmănie și nu consideră că acesta a greșit în vreun fel căci, spune el, fiecare om este liber să facă ce vrea cu viața lui. Doar l-a învățat pe el să trăiască altfel și să facă alegeri asumate.

„Nu am avut cum să țin legătura cu el”

Andi Moisescu a mai mărturisit că a vrut, la un moment dat, să-l caute pe tatăl său, însă încercarea lui s-a soldat eșecului. Juratul de la „Românii au talent” este de părere că lipsa tatălui său l-a făcut pe el un părinte mai bun și mai responsabil în ceea ce privește relația pe care o are cu copiii lui.

„Orice copil resimte lipsa unui părinte. (…) E o situaţie tristă, din păcate, nu vreau să judec pe nimeni, fiecare face cum îl taie capul.

Nici nu am avut cum să ţin legătura cu el. Din momentul în care a plecat nu a mai dat niciun semn. Când eram mai tânăr am încercat să dau de el, nu am reuşit, sub nicio formă. Ca să ţi-o zic p-aia dreaptă, am pierdut şi noţiunea de tată.

Poate că, într-un fel, e o eliberare pentru noi, nu te mai gândeşti, pentru că dacă o faci, o să suferi. Te obişnuieşti cu ideea.

La un moment dat o să-i ierţi plecarea şi o să-l uiţi de tot. E singura soluţie. Pe mine, dacă vrei, m-a motivat să privesc cu mult mai multă seriozitate rolul meu de tată pentru copiii mei. Să fiu ceea ce el n-a putut să fie.

Din punctul ăsta de vedere, cred că este un mare câştig atât pentru mine, cât şi copiii mei. Nu judec oamenii, mi se pare că fiecare om poate să facă ce vrea el cu viaţa lui.

Sigur, asta înseamnă că are dreptul să nu-şi asume nişte responsabilităţi pe care ar fi trebuit.

Pe undeva, e firesc să uiţi. Dacă de la 3 ani şi jumătate spre 4 ani nu îl mai vezi niciodată, nici nu ştiu dacă apucă să se dezvolte noţiunea asta până la acea vârstă. Mă uit la vârsta copiilor mei. Abia de acolo încep să perceapă lucrurile, de la 3 ani în sus.

Dar, ştii cum e, pierzi pe undeva, câştigi pe altă parte. Poate că aşa am învăţat nişte lucruri. Poate că asta a fost o lecţie pe care trebuia să o primesc în viaţă ca să o predau frumos mai departe copiilor mei, care se bucură de mine din plin din punctul ăsta de vedere”, declara Andi Moisescu, într-un amplu interviu pentru ziarul Adevarul.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page