Press "Enter" to skip to content

Doliu la Chefi la Cuțite! Celebrul bucătar a murit tragic

Lumea televiziunii, dar și a gastronomiei primește o lovitură de proporții. Unul dintre cei mai cunoscuți și pricepuți bucătari ai vremurilor noastre a plecat din această lume, lăsând în urmă numai lacrimi și durere. Este doliu la Chefi la Cuțite, după ce un mare artist în bucătărie ne-a părăsit.

A murit Gheorghe Vătafu

Este doliu la Chefi la Cuțite, după ce marele bucătar Gheorghe Vătafu a plecat din această lume, la venerabila vârstă de 82 de ani. A fost unul dintre fondatorii gastronomiei românești moderne, care a venit și la Chefi la Cuțite și a împărtășit cu ceilalți trei bucătari din secretele sale pentru preparatele perfecte pe care le-a realizat o viață întreagă.

Anul trecut, acesta era într-o formă bună și a gătit cu mare drag și spor pentru colegii săi de breaslă. A fost o onoare pentru cei trei chefi să dea mâna cu un asemenea personaj de onoare, care a scris istorie în domeniul său cu preparatele speciale.

”Era în timpul în care Bucureștiul se numea Micul Paris și casele nobiliare își trimiteau bucătarii în Franța ca să se specializeze sau erau trimiși direct bucătari francezi, ca să îi specializeze pe români.

M-am angajat picol la un restaurant nou deschis atunci și acolo veneau mari artiști de la Bulanda, venea Sadoveanu, pe care eu îl citeam cu sfințenie”, a spus Gheorghe Vătafu la Antena 1.

O carieră culinară de excepție

În ultimii ani, Gheorghe Vătafu nu a mai profesat din cauza problemelor de sănătate, simțind că este momentul să se odihnească, după toți anii munciți. Inițial, specialistul a lucrat ca picol, adică ajutor de chelner, după care și-a valorificat tot mai mult pasiunea sa pentru bucătărie.

Gheorghe Vătafu a gătit pentru nume mari precum Gheorghe Gheorghiu Dej sau Nicolae Ceaușescu, la care a ajuns printr-o recomandare, după ce i se dusese numele că ar fi foarte talentat la gătit. Despre dictator a spus că nu prefera mesele întinse sau băutura și că era foarte ponderat, la fel ca soția lui. Foarte rar consumau mâncare grea și preferau mai mult fructele și legumele.

”Era un om foarte ponderat. Nu era prea sănătos, nu era un om căruia să îi placă mesele întinse, băutura. Chiar şi ea, cât era de răutăcioasă.

Cu mâncarea erau foarte ponderaţi. Mâncau legume, fructe de la micul dejun. La ocazii se făcea un grătar în curte. Când aveau vânători sau oaspeţi străini, şefi de stat, se făcea o masă câmpenească. Acolo mai mânca şi el mititei, grătare, dar tot ponderat…”, a detaliat Gheorghe Vătafu.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page