Press "Enter" to skip to content

Doliu în muzica lăutărească din România! A murit un artist celebru. Vestea morții sale a șocat pe toată lumea

Doliu în muzica românească. Un cunoscut artist s-a stins din viață. Mulți dintre cei care l-au cunoscut și l-au ascultat, l-au considerat o adevărată stea a muzicii lăutărești.

Doliu în lumea muzicii lăutărești după ce, în urmă cu doar câteva ore, s-a stins din viață un artist cunoscut. Vestea morții sale a șocat pe toată lumea dintre cei care l-au cunoscut. Apropiații, colegii de breaslă, familia, dar și cei pe care i-a ghidat în carieră sunt în stare de șoc.

Este vorba despre Sandu Nistorache, cel care a fost unul dintre cei mai apreciați și cei mai iubiți basiști de la noi din țară. El a fost persoana care le-a pus pentru prima dată instrumentul în mână unor lăutari celebri din România. Deocamdată nu se știe cu exactitate care este cauza morții lui Sandu Nistorache.

Artistul iubea muzica mai mult decât orice

Toți cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu lui Sandu Nistorache, artistul care avea întotdeauna zâmbetul pe buze și iubea muzica mai mult decât orice, o pot face la Biserica „Sfânta Treime” Smârda – Municipiul Giurgiu.

La scurt timp după ce s-a aflat că basistul Sandu Nistorache s-a stins din viață, zeci de prieteni, fani, colegi de breaslă au postat mesaje înduioșătoare pe rețelele de socializare, prin care își strigă durerea.

”Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace pe cel mai bun prieten al meu. Omul care mi-a pus chitara în mână, cel care m-a crescut și m-a educat. Nu pot să cred, cea mai urâtă veste, nu te voi uita niciodată” / ”Dumnezeu să te odihnească prieten drag” / ”Dumnezeu sa aibă grija de sufletul tău bun”, sunt doar câteva dintre mesajele postate pe rețelele de socializare.

A murit și unul dintre cei mai mari compozitori de muzică jazz

O altă veste tristă din lumea muzicii a venit și în urmă cu câteva zile. Wayne Shorter, saxofonist afro-american, considerat unul dintre cei mai mari compozitori de muzică jazz din Statele Unite ale Americii, s-a stins din viață la 89 de ani. Acesta a decedat joi, 2 martie 2023, la Los Angeles.

Nefericitul anunț a fost făcut pe rețelele sociale. Alisse Kingsley, agentul lui Wayne Shorter, a confirmat într-un mesaj scris anunțul respectiv pentru agenția de presă AFP, însă nu a dezvăluit cauza morții clientului său.

„Astăzi, la ora 4 dimineața, Wayne Shorter și-a continuat pașnic călătoria sa imensă în necunoscut. Era înconjurat de o familie iubitoare. În cuvintele sale, „Este timpul să luăm un nou corp și să ne întoarcem pentru a continua misiunea”. Nam Myoho Renge Kyo” este mesajul care a fost postat, joi, pe contul său de Facebook.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page