Press "Enter" to skip to content

De ce să pui o ceapă în cameră peste noapte. Efectul e neașteptat

Ceapa este nelipsită din mâncarea românilor, dar calitățile ei nu se rezumă doar la proprietățile nutritive și la gustul inconfundabil. Este o plantă care ne poate fi de folos în realizarea unor trucuri casnice foarte eficiente. Încearcă și tu să pui o ceapă decojită în cameră peste noapte și vei simți pe pielea ta efectele incredibile!

  • Ce se întâmplă când lași o ceapă în cameră peste noapte
  • Trebuie să încerci și tu!

Cu toții am auzit de la bunici sau de la părinți că este bine să mâncăm ceapă când suntem răciți sau ca să prevenim o răceală, pentru că planta luptă împotriva microbilor. Cu toate acestea, puterea pe care o are ceapa este suficient de mare încât să acționeze și când este pur și șimplu lăsată în cameră peste noapte.

De ce e bine să pui o ceapă în cameră peste noapte

Mai multe studii arată că cepele decojite se „activează” și în momentul în care vor lua contact cu aerul vor începe să elimine bacteriile și microbii din jur. Ca acest truc să fie eficient trebuie să te asiguri că se realizează contactul, ceea ce înseamnă că trebuie să tai ceapa la ambele capete.

Dacă ai o persoană bolnavă în casă, taie o ceapă la ambele capete, înfige o furculiță într-unul dintre ele, apoi pune capătul repectiv într-un borcan gol și așează-l în cameră, chiar lângă patul în care se află persoana răcită. Vei vedea a doua zi că ceapa s-a închis la culoare, din cauza germenilor pe care i-a absorbit, iar persoana în cauză va avea o stare mult mai bună, potrivit revistateo.ro

În trecut, ceapa și usturoiul au fost folosite și pentru tratarea persoanelor cu boli grave, precum ciuma neagra. Proprietățile antibacteriene și antiseptice ar fi ajutat și în aceste cazuri.

Ceapa are în componența sa compuși sulfurici, dar și sulfoxizi și thiosulfinați care îi dau mirosul puternic. Poate fi folosită și în cazul rănilor, aceasta având efecte miraculoase și reușind să vindece într-un timp destul de rapid rana.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page