Press "Enter" to skip to content

De ce preferă bărbaţii în vârstă femeile tinere! Explicatia te uImeste! Punem pariu ca nu te gandeai la asa ceva

Vedem tot timpul cupluri formate dintr-un barbat in varsta si o tinerica. Ne intrebam de ce si cum e posibil?

Astfel de situatii sunt acum aproape normale, numai ca exista o explicatie cu privire la motivul pentru care barbatii trecuti de o anumita varsta au ochi numai pentru fete tinere. Primul criteriu este legat de aspectul fizic.

Barbatii sunt atrasi de femei si la 80 de ani.

Barbatii se simt mai bine in pielea lor, mai siguri pe ei, daca partenera lor este mai tanara, scrie doctorulzilei.ro.

De asemenea, barbatii in varsta prefera aventurile.

Ei considera ca e mai usor sa se desparta de o femeie tanara pentru ca ea nu va suferi asa mult pentru ca stie ca are o multime de barbati din care poate alege.

De obicei, barbatii in varsta cu iubite tinere sunt si prosperi, oameni de succes, iar asta este un magnet pentru unele femei tinere.

Motivele pentru care tot mai multe tinere preferă relații cu bărbați mai în vârstă. La ce concluzie au ajuns cercetătorii

Din ce în ce mai multe tinere preferă să aibă o relație cu un bărbat mai în vârstă. Care este, de fapt, motivul? Cercetătorii au efectuat niște studii destul de interesante.

Care este diferența de vârstă adecvată când vine vorba despre o relație între o femeie și un bărbat?

Ce înseamnă diferența de vârstă într-o relație?

Nu de puține ori, anumite tinere ajung să se căsătorească cu bărbați care au aproape dublul vârstei lor, sau poate chiar mai mult de atât.

Care este însă motivul? Cercetările invocă atât motive de evoluție, cât și sociale, pentru a explica dorința femeilor de a se întâlni cu bărbați mai în vârstă.

Brian Collisson și Luciana Ponce De Leon au vrut să afle de ce cuplurile aflate în relații cu diferențe de vârstă sunt supuse prejudecăților și stereotipurilor negative.

În ceea ce privește diferențele de gen, aceștia au constatat că legătura dintre inechitatea relațională percepută și prejudecățile era mai mare atunci când bărbatul dintr-o relație era mai în vârstă, mai degrabă decât femeia.

Explicând rațiunea din spatele percepției că un bărbat mai în vârstă într-o relație are avantaj, Collisson și De Leon observă că până și etichetele folosite pentru a descrie partenerii din relațiile cu diferențe de vârstă implică inechitatea relațională.

De ce se uită femeile tinere la un bărbat mai în vârstă?

Se presupune că unele femei adulte caută un bărbat mai în vârstă pentru a susține financiar un stil de viață confortabil în cadrul căruia să crească copii.

În alte cazuri, se presupune că femeile au ales un partener mai în vârstă pentru a avea acces la resurse și relații pentru a-și promova propria carieră, afacere sau alte aspirații.

Dar, contrar stereotipurilor, în cuplurile unde există o diferență mai mare de vârstă s-ar putea să mai existe și alte detalii interesante.

Multe astfel de cupluri sunt similare din toate punctele de vedere, cu excepția vârstei cronologice. Cum ne explicăm cum au ajuns aceste cupluri împreună? S-ar putea ca, în multe cazuri, să fie vorba pur și simplu de dragoste adevărată sau există și alte motive?

Căutând motive ulterioare pentru a explica cuplurile atipice de bărbați maturi și femei mult mai tinere, unii au avansat teorii despre femei care caută bărbați mai în vârstă din cauza dinamicii relaționale cu proprii lor tați.

Cercetările în acest domeniu, în consecință, au căutat să distingă adevărul de ficțiune.

Legătura dintre relație și copilărie
În 2016, Sara Skentelbery și Darren Fowler au investigat stilurile de atașament ale femeilor, care se întâlnesc cu bărbați mai în vârstă. Potrivit celor doi, cercetările relevă o viziune negativă asupra cuplurilor atunci când diferența de vârstă dintre ele este semnificativă.

Ei recunosc, de asemenea, credința comună că femeile care se întâlnesc cu bărbați cu 10 sau mai mulți ani mai în vârstă au relații nesănătoase cu tații lor. Dar este adevărat? Potrivit cercetării lor, răspunsul este nu.

În studiul lor, efectuat pe 173 de femei, dintre care 44 se întâlneau cu bărbați cu cel puțin aproximativ 10 ani mai în vârstă, stereotipul conform căruia femeile își aleg un partener semnificativ mai în vârstă ca urmare a “problemelor cu tații” nu a fost susținut.

Mai mult, Skentelbery și Fowler nu au constatat nicio diferență semnificativă în ceea ce privește stilurile de atașament între femeile aflate în relații de vârstă similară și femeile aflate în relații cu bărbați mult mai mari.

Există dragoste în astfel de relații?
De asemenea, ei au descoperit că 74% dintre femeile aflate în relații cu bărbați mai în vârstă s-au bucurat de o relație în cadrul căreia erau atașate în siguranță, notează psychologytoday.com.

Studiile realizate au mai arătat că multe cupluri cu diferențe de vârstă se bucură de relații sănătoase, împlinite și pline de iubire.

După ce s-au căsătorit, fără motive ascunse sau probleme emoționale din copilărie, multe astfel de cupluri sunt puternice, stabile și capabile să reziste analizei societății.

Putem presupune cu siguranță că vor exista întotdeauna cupluri care vor căuta să se împerecheze din motive ascunse, poate în căutarea unei căsătorii de conveniență. Dar cercetările par să sugereze, de asemenea, că, din fericire, dragostea adevărată există și ea.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page