Press "Enter" to skip to content

De ce Patriarhul României nu este căsătorit. Daniel Ciobotea împlinește 72 de ani și nu are soție

Patriarhul României va împlini 72 de ani pe 22 iulie, zi în care va rosti o rugăciune specială de mulțumire. Cu toate că nu a fost niciodată căsătorit, s-a spus că ar avea o fiică, pe care a prezentat-o lumii drept nepoată.

  • De ce Patriarhul României nu este căsătorit
  • Daniel Ciobotea împlinește 72 de ani și nu are soție

Patriarhul Daniel împlinește sâmbătă 72 de ani, zi în care se va ține un scurt moment în care va mulțumi credincioșilor pentru activitatea sa în cadrul Patriarhiei Române.

Pe lângă îndemnul la credință, Daniel Ciobotea a fost și subiectul unor controverse, asta după ce, în urmă cu câțiva ani, s-a spus că ar avea o fiică, deși se știe că nu a fost niciodată căsătorit.

De ce Patriarhul României nu este căsătorit

Cei care ocupă funcții importante în cadrul Bisericii nu au voie să fie căsătoriți. Cu toate acestea, dacă un bărbat singur devine preot și nu are o soție, nu va mai avea dreptul mai târziu să se căsătorească, de aici și faptul că Patriarhul Daniel nu a fost niciodată căsătorit.

Cu toate acestea, în urmă cu mai bine de 10 ani, s-a spus că Daniel Ciobotea ar avea o fiică nelegitimă, pe care ar fi prezentat-o lumii drept nepoata sa. La acel moment, tânăra spunea că vrea să facă și test ADN, pentru a dovedi că este fiica actualului patriarh. În prezent, Steluța Vișan Ciobotea are 45 de ani.

Daniel Ciobotea, actualul Patriarh, împlinește 72 de ani

Ziua de 22 iulie va fi cu totul specială, asta pentru patriarhul împlinește 72 de ani, moment ce va fi marcat ca atare. Pe lângă activitatea sa în cadrul Patriarhiei Române, Daniel Ciobotea a primit și titlul de Doctor Honoris Causa în cadrul mai multor instituții de învățământ din România și din străinătate.

În urmă cu 16 ani, Patriarhul Daniel a primit Ordinul Național „Steaua României”, în grad de Mare Cruce, ca o formă de mulțumire pentru anii dedicați Bisericii Ortodoxe. Tot în același an, Daniel Ciobotea a fost ales membru de onoare al Academiei Române, iar în 2011, i s-a oferit Emblema de Onoare a Armatei României de către ministrul Apărării Naționale.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page