Press "Enter" to skip to content

De ce nu este bine să înfășori copilul în prosop. Explicațiile vin din partea unui instructor de înot

Mulți părinți sunt adesea interesați de cele mai bune sfaturi pentru creșterea și protecția micuților lor. Ei bine, un instructor de înot a explicat, pe rețelele sociale, cum este corect să înfășori prosopul în jurul copilului după ce a ieșit din piscină. Trebuie să fii foarte atent la aceste lucruri.

  • Greșeala pe care mulți părinți o fac atunci când înfășoară prosopul în jurul copilului
  • Explicațiile unui instructor de înot

Atunci când vine vorba de cei mici, părinții caută întotdeauna cele mai bune sfaturi pentru a le asigura acestora toată protecția de care au nevoie. Cât despre mersul la înot, adulții trebuie să afle câteva lucruri importante, asta a-și ține copiii în siguranță.

De ce nu este bine să înfășori copilul în prosop

Nikki Scarnati este un instructor de înot care postează frecvent videoclipuri educative pe pagina de TikTok. Aceste clipuri video fac referire la siguranța copiilor la piscină.

Recent, acesta le-a explicat părinților cum să așeze corect un prosop în jurul copilului lor după ce iese din apă.

Văd că se întâmplă frecvent și chiar și eu, ca părinte, am făcut-o fără să-mi dau seama.”, a transmis Nikki Scarnati, instructorul de înot, pe contul său de TikTok.

Explicațiile unui instructor de înot

Instructorul de înot a precizat că adulții fac o greșeală uriașă în momentul în care copiii ies din piscină. În mod instinctiv, aceștia își înfășoară prosopul pe umeri.

Dacă ar cădea în piscină, brațele lor vor fi blocate sub un prosop umed.”, a mai explicat Nikki Scarnati.

Așadar, instuctorul de înot a precizat că părinții ar trebui să le usuce brațele și umerii înainte de a înfășura prosopul sub brațe.

În acest fel, dacă vor cădea în apă, își pot folosi mâinile pentru a se salva și sunt mult mai în siguranță.”, a mai transmis Nikki Scarnati.

Cum au reacționat părinții la postarea instructorului

Ei bine, la scurt timp după ce instructorul de înot a publicat imaginile pe TikTok, mai mulți părinți nu s-au ferit să dezvăluie că au trecut prin diverse incidente neplăcute cu micuții lor.

Pot confirma că acest lucru este adevărat. Când aveam doi ani, am căzut în capătul adânc al unei piscine, având prosopul în jurul brațelor și a trebuit să fiu salvat.”, a comentat un utilizator.

Este o idee foarte bună! I-am cumpărat fiului meu un hanorac supradimensionat cu prosop, astfel încât brațele lui să rămână acoperite, dar să aibă și mobilitate.”, a spus un părinte.

În privința acestui subiect, în Australia, în perioada 2011 și 2021, 105 mai mulți copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani au murit înecați. În plus, 455 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani s-au înecat, potrivit unui raport al Royal Life Saving.

și astanu este tot. Potrivit celor mai recente statistici, 240 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani s-au înecat cel puțin o dată, iar numărul acestora scăzut semnificativ. 14% dintre aceste incidente au avut loc după ce copiii au căzut în apă.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page