Press "Enter" to skip to content

De ce nu e bine să te speli cu săpun pe picioare. Ce ingredient trebuie să folosești pentru o piele sănătoasă și moale

Mulți români obișnuiesc să se spele cu săpun pe picioare din grabă ori pentru că se poate întâmpla să nu aibă altceva la îndemână. Iată din ce motiv nu e bine să ai acest obicei. Ce ingredient trebuie să folosești dacă îți dorești să te bucuri de o piele sănătoasă și moale.

  • Motivul pentru care nu e bine să te speli cu săpun pe picioare
  • Ce ingredient trebuie să folosești

Probabil că și tu te speli destul de des cu pun pe picioare, asta fără să îți treacă prin minte că ar fi ceva greșit. Ei bine, trebuie să știi că nu este recomandat să faci asta. Cu ce e bine să te cureți pe piele, de fapt.

De ce nu e bine să te speli pe picioare cu săpun

Ți se întâmplă ca picioarele tale să aibă un miros neplăcut, chiar dacă te speli de mai multe ori pe zi? Ele sunt foarte sensibile și riști să te confrunți cu probleme și mai grave. Este foarte important să ai o igenă adecvată dacă nu îți dorești ca pielea ta să fie tare.

Experții susțin că nu este bine să folosim săpun atunci când ne spălăm pe picioare. Membrele sunt acoperite cu bacterii și este necesar să le acorzi o atenție deosebită atunci când vine vorba de igenă.

Dacă te speli pe picioare cu săpun vei rămâne pe piele cu un reziduu chimic care îți poate provoca infecții fungice, dar și alte probleme mai grave, asta pentru că pielea este acoperită cu bacterii.

Ce ingredient trebuie să folosești

Ingredientul cu care trebuie să te speli pe picioare dacă îți dorești ca pielea ta să fie moale, catifelată și sănătoasă este oțetul. Acesta te ține departe de negi, infecții, dar și de mirosuri neplăcute.

Oțetul îți va proteja picioarele de ciuperci, microbi și bacterii. Pune puțin ingredinet într-un lighean cu apă sau în cadă, alături de două picături de ge de duș, iar apoi ține membrele acolo timp de aproximativ 20 de minute. Poți folosi această metodă în fiecare zi, dacă dorești.

În cazul în care te confrunți cu un miros neplăcut al picioarelor vei uita complet de această problemă datrită oțetului.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page