Press "Enter" to skip to content

De ce nu ai voie să urci în avion cu sticla de apă de acasă. Nici nu banuiai motivul

Un aeroport din Paris testează noi aparaturi pentru sporirea siguranței. Noile scanere sunt similare cu cele utilizate în spitale și urmăresc îmbunătățirea siguranței, precum și reducerea timpilor de așteptare la securitate pe aeroport. De ce nu ai voie să urci în avion cu sticla de apă de acasă. Nici nu banuiai motivul.

Modificări pe marile aeroporturi din lume. Călătorii vor fi scanați 3D

Aeroportul Paris Orly testează noi scanere pentru bagajele de mână ale călătorilor. Acestea nu necesită ca pasagerii să mai pună lichidele într-o pungă de plastic separată sau să scoată electronicele, cum ar fi laptopurile, atunci când trec prin pază.

Noile scanere 3D permit personalului aeroportului să vadă mai ușor conținutul pungilor, ceea ce elimină obligația călătorilor de a pune orice lichid sau gel, cu maximum 100 ml pentru fiecare recipient, într-o pungă de plastic transparentă resigilabilă.

Lichidele sunt ținute în pungi separate

Aceste pungi resigilabile de circa 20 cm pe 20 cm sunt menite să ofere o capacitate totală de un litru.

Majoritatea aeroporturilor, în special cele din Franța și Marea Britanie, solicită în prezent această regulă pentru călătorii cu bagaj de mână. În plus, pasagerii sunt adesea obligați să îndepărteze electronicele și încălțămintea din bagajele lor.

Electronicele, scanate direct în bagaj

De asemenea, datorită noilor scanere pasagerii nu vor mai fi nevoiți să scoată echipamentele electronice din bagaje. Similare cu scanerele CT folosite în spitale, scanerele fac imagini 3D ale obiectului scanat.

Pungile sunt observate din diferite unghiuri, astfel încât personalul poate obține o imagine clară a conținutului lor.

Anunțul aeroportului Paris Orly

„În prezent testăm noi echipamente de detectare a explozivilor pentru bagajele de mână, care vor permite pasagerilor să nu mai fie nevoiți să scoată din bagaje obiectele electronice, nici lichidele, ceea ce va însemna o ușurare pentru pasageri când trec prin porțile de securitate”, anunță grupul ADP, din care face parte și aeroportul Paris Orly.

De ce nu ai voie să urci în avion cu sticla de apă de acasă, de fapt

Regulile punerii lichidelor în pungi de plastic transparente s-a impus după ce în 2006, Marea Britanie a dejucat planurile unei grupări care avea de gând să provoace explozii în avioane sau pe aeroporturi cu ajutorul unor explozibili ascunși în sticlele de băuturi.

De asemenea, aeroportul Orly nu este singurul care testează aceste scanere. Și aeroporturile din Londra, Gatwick și Heathrow testează scanerele 3D de câteva luni.

Marea Britanie mărește doza de lichide până la 2 litri

Astfel, în urma acestor teste de succes, Marea Britanie informează că din anul 2024, călătorii vor putea lua doi litri de lichide (dublu față de alocația actuală) în bagajul de mână și nu vor mai fi nevoiți să-și scoată lichidele în pungi de plastic transparente atunci când trec prin paza.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page